• Sante Partners
  • Sante Partners
  • Sante Partners

Scholieren maken kennis met werken in de zorg

TIEL Vijfenvijftig mavo leerlingen van het Lingecollege in Tiel hebben op 20 en 21 maart bij Santé Partners kennis gemaakt met werken in de zorg. Deze activiteiten vonden plaats in het kader van de Lingeweek die door het Lingecollege werd georganiseerd. Op deze manier maakten ze kennis met werken in de zorg. Dit kan hen helpen bij het maken van de juiste keuze voor een vervolg opleiding.

Op de eerste kennismakingsdag hebben de scholieren diverse verpleegtechnische handelingen verricht en hulpmiddelen mogen gebruiken. Bloedsuikerwaarden werden bepaald, de bloeddruk werd gemeten, ze trokken elkaar steunkousen aan, er werd hen geleerd hoe een been ingezwachteld moest worden en ze namen diverse tilliften in gebruik. Daarnaast werd er op een van de locaties een escape room ingericht, waarbij de scholieren moesten zien te achterhalen wat een bewoner met dementie duidelijk probeert te maken aan de hand van diverse aanwijzingen. Ook namen ze deel aan een Triple C workshop waarin ze leerden welke behandelmethode mogelijk is bij moeilijk verstaanbaar gedrag.

Op dag twee maakten de scholieren nader kennis met de cliënten. Samen met de cliënten nemen ze deel aan diverse activiteiten, waardoor zij in contact komen met de diverse doelgroepen in de zorg.

Voor het derde opeenvolgende jaar hebben de organisaties 's Heeren Loo, Zorgcentra de Betuwe en Santé Partners dit tweedaagse programma aangeboden aan de mavo van het Lingecollege in Tiel. De afgelopen twee jaar is dit programma aangeboden in het kader van de week van Zorg en Welzijn, met als doel onze jongeren te enthousiasmeren en te informeren over het werken in de zorg en welzijn.
Jongeren worden al vroeg voor de keuze gesteld welke studierichting zij in willen slaan. Deze twee dagen zijn een uitgelezen kans voor de scholieren om alvast nader kennis te maken met het werken in de zorg.