• MarkVerwey.nl

Samenwerking gemeente en Speciaal Facilitair voor schoonmaak gemeentehuis

MAURIK Speciaal Facilitair is onderdeel van Werkzaak Rivierenland. Hier werken mensen die, om welke reden dan ook, lastig werk kunnen vinden via gebruikelijke kanalen. Medewerkers van Speciaal Facilitair worden opgeleid en begeleid met als doel door te stromen naar regulier werk. Wethouder Daan Russchen hierover: ,,Wij staan voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en kansen krijgt. Als werkgever hebben we hierin een verantwoordelijkheid. En we willen het goede voorbeeld geven. Ik ben blij met hun komst en sta 1 februari klaar om ze te verwelkomen."

De samenwerking tussen gemeente Buren en Speciaal Facilitair is een voorbeeld van All-in werkgeverschap. Daarbij gaat het om werkgevers die werk maken van de inclusieve arbeidsmarkt. Dat is een arbeidsmarkt waarin iedereen, dus ook mensen met een beperking, duurzaam en naar vermogen kunnen deelnemen.

Steeds meer werkgevers nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en bieden werknemers met een arbeidsbeperking een kans in hun organisatie. De aard van de inzet kan variëren; geboden kansen en mogelijkheden verschillen per werkgever.

Op 14 maart organiseert VNO-NCW binnen het project 'Op naar de 100.000 banen' de Dag van de Duizend Voorbeelden. RW-POA Rivierenland, Werkzaak Rivierenland, gemeente Buren en Neder-Betuwe geven samen met VNO-NCW Rivierenland invulling aan deze dag met de introductie van een werkgeversprijs voor inclusief ondernemerschap.

Iedereen in Rivierenland kan een werkgever uit Rivierenland nomineren voor de All-in Werkgeversprijs 2019. Alle werkgevers in Rivierenland die in de dagelijkse praktijk laten zien dat ze als inclusief werkgever actief zijn, komen in aanmerking voor de All-in Werkgeversprijs. Nomineren kan tot 31 januari via de website rw-poa.nl.