• ROC Rivor

ROC Rivor studenten twee weken naar Kroatië

TIEL Vandaag, zaterdag 14 oktober, vertrekken acht studenten van ROC Rivor voor een uitwisselingsproject naar Kroatië. In Varazdin, een stad in het noorden, bezoeken ze een vakschool. Hier volgt de groep twee weken een programma dat past bij hun leerdoelen. Docent Hugo Bruining: ,,Dit is de eerste keer dat we deze studiereis in samenwerking met scholen en bedrijven in Kroatië organiseren. Loeka, Verena, Esmee, Daphne, Eline, Sharon, Michaela en Houda hebben er veel zin in."

Op de vakschool volgen de tweedejaars studenten Engelse en Kroatische lessen en maken ze opdrachten met Kroatische medestudenten. De voertaal is Engels, dus erg leerzaam. Esmee: ,,Dat wordt voor mij echt een uitdaging, ik vind Engels best wel lastig." De studenten gaan ook op onderzoek uit. Zo gaan ze in het centrum van Varazdin onderzoeken of er een afzetmarkt is voor Nederlandse producten als stroopwafels. Tijdens de studiereis bezoeken de studenten ook een lokaal bedrijf in de foodindustrie en een VSO-school (Voortgezet Speciaal Onderwijs, een school voor jongeren met een stoornis of een beperking). Interessant om een kijkje achter de schermen te nemen. Sharon: ,,Ik ben benieuwd naar de cultuur, taal en verschillen binnen de zorg."

Niet alleen de studenten, maar ook de ouders vinden de reis spannend. Voor sommige studenten is het de eerste keer dat ze zonder ouders naar het buitenland gaan. Drie docenten van ROC Rivor begeleiden de studenten tijdens de studiereis. Via Snapchat en Instagram houdt de groep ouders, familie en vrienden op de hoogte van hun ervaringen.

INTERNATIONALISERING ROC Rivor vindt het belangrijk dat studenten en docenten de mogelijkheid krijgen om hun horizon te verbreden. De school biedt al jarenlang buitenlandse stages, internationale werkdagen, studiereizen en uitwisselingsprojecten aan. Vanaf juni 2017 gebruikt ROC Rivor het Erasmus fonds ter ondersteuning van deze internationale activiteiten.

De studiereis wordt gesponsord door het Erasmus+ fonds. Een Europees subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. Deelnemende studente Loeka: ,,Wij willen Erasmus+ enorm bedanken voor het mogelijk maken van deze studiereis."