• ROC Rivor

ROC Rivor student studeert af met twee diploma's

TIEL Onlangs diplomeerden zo'n 60 studenten bij ROC Rivor. Eén daarvan was wel heel bijzonder: Samantha Bouwman-Boekelmans uit Tiel. Zij is namelijk de eerste student met een dubbelkwalificatie in de zorgsector. Met twee diploma's op zak is zij de eerste van een nieuwe lichting studenten die breed opgeleid wordt voor een baan in de zorg.

In de zorg zijn momenteel heel veel mensen nodig, maar vooral ook mensen die breder naar het beroep kunnen kijken. Samantha kan dit. Zij volgde bij ROC Rivor de combinatie-opleiding 'Verzorgende/Medewerker Maatschappelijke Zorg' waarbij er aandacht is voor álle aspecten van de zorg. Samantha kent dus niet alleen de diverse werkgebieden en handelingen, maar belicht de zorg vooral vanuit een breder perspectief. En dat is wat, naast mensen, ook nodig is: nieuwe collega's die door een andere bril naar de zorg kijken.


Voor Samantha resulteerde dit in twee diploma's en zelfs sneller dan gedacht. Al in twee en een half jaar tijd (in plaats van drie jaar) behaalde ze dit mooie resultaat en daar is zij, maar zijn ook haar docenten van ROC Rivor, heel erg trots op.

In juni verwacht ROC Rivor de eerste reguliere lichting studenten te diplomeren. Met deze brede manier van opleiden leveren ze studenten af die klaar zijn voor de toekomst.