• Creatief

    Thea Smits

Creatieve startdienst Hervornde Gemeente Maurik

24-08-2019, 15:31 | Lezersnieuws | Simon

Samen creatief aan de slag tijdens de kerkdienst. Dat willen we als Hervormde Gemeente Maurik met de startzondag op 1 september doen.

Op 31 augustus overnacht de 10nerkerk en hun leiding op het Eiland van Maurik. Zondagmorgen rond de klok van half 10, samen met alle andere gemeenteleden, voor een eerste kopje koffie en thee en waar u/jullie een keuze kunt/kunnen maken aan welke activiteit u/jij mee wilt doen tijdens de eredienst.

Om 10 uur begint de dominee deze ‘creatieve dienst’ zoals we gewoon zijn in een dienst maar i.p.v. dat de dominee een preek houdt, die hij anders al dagen van te voren heeft geschreven, gaan we als gemeente, 30 minuten, aan de slag met diverse activiteiten zowel in de kerk, het verenigingsgebouw als ook buiten. 

Wat die activiteiten zijn, verklappen we nog niet maar het heeft alles te maken met het thema ‘Wat is ons fundament?’ vanuit de lezing Mattheüs 7 : 24 - 27 ‘Het huis op de rots’.

Met de activiteiten is wel rekening gehouden met jonge en oudere mensen, Bijbelvaste mensen, lenige mensen, creatieve mensen, muzikale mensen, bouwers en zoekers. Kortom, voor iedereen is er een passende activiteit die altijd gezamenlijk wordt uitgevoerd!

De dominee zal tijdens de activiteiten rondlopen en zo inspiratie opdoen om de dienst, met elkaar weer terug in de kerk, af te sluiten.

Na de dienst is er een gezamenlijk koffie/theedrinken en voor de jeugd limonade en daar hoort dan ook een toepasselijk lekkers bij.

Daarna  hebben we even vrije tijd en om 16 uur verwachten we u/jullie weer terug bij de kerk waar we samen een multiculturele maaltijd houden; met Hollandse hamburgers, aardappel-pannenkoeken en soep, maar ook kunnen we proeven wat men eet in Congo, Iran, Syrië of Suriname.

 

Als dan de buiken zijn gevuld eindigen we de dag in de kerk met een zangdienst, waarin de zanggroep met Afrikaanse achtergrond Coro Zola a capella (zonder begeleiding) zingt en we mee kunnen zingen. De “gewone” zangdienst liederen worden zoals gewoonlijk begeleid door onze organist Teun Vlastuin

De voorbereidingscommissie hoopt dus op mooi weer, maar nog meer dat u, met velen, naar de ‘creatieve dienst’ komt en de rest van de dag vrij houdt voor samen eten en samen zingen!

Zaterdag 31 augustus uitje kinderkerk en tienerkerk

Zondag 1 september

Vanaf 9.30 uur voorbereiden startdienst met koffie en thee

10.00 uur “Creatieve” Startdienst 

16.00 uur multiculturele maaltijd

18.00 uur zangdienst 

Iedereen welkom!!

Info bij: ds. Simon de Kam dominee@hervormdmaurik.nl 06-21565051