• Marloes Lemmers

Stichting SinT bestaat vijftien jaar

TIEL In 2004 is Stichting SinT officieel een stichting geworden, dit jaar bestaan ze dus vijftien jaar. De harde kern van de stichting Albert van de Linden en Marloes Lemmers vertellen dat ze al sinds 2001 bezig zijn met Sinterklaasacties in Tiel. In al die jaren dat ze de activiteiten al organiseren hebben de twee genoeg beleefd. Ze halen veel herinneringen op en kijken ook vooruit naar de komende Sinterklaasactiviteiten.

door Esther Coumans

,,Voor mij is de Sinterklaastijd gewoon lekker genieten", geeft Albert van de Linden aan. Marloes Lemmers laat weten: ,,Ik vind het organiseren heel erg leuk. En als ik dan zie hoe de kinderen reageren. Dat is toch mooi, daar doe je het toch voor." Van der Linden beaamt dat. ,,Ja je doet het voor de waardering van het publiek en de kinderen."

Al meer dan vijftien jaar organiseren ze de activiteiten rondom Sinterklaas in Tiel. ,,We hebben altijd veel ideeën, maar het is niet altijd makkelijk om alles uit te voeren. We zijn altijd op zoek naar goede vrijwilligers, dus wie zich geroepen voelt mag zich altijd melden bij de stichting", zegt Lemmers.

Stichting SinT werkt samen met de gemeente en de ondernemers van Tiel. Ieder jaar weer zijn er veel sponsoren die het Sinterklaasfeest een warm hart toedragen. Ook nieuwe sponsors zijn altijd welkom. De stichting is heel erg blij met sponsor Reuvers die een overdekte podiumwagen hebben geschonken. Daarnaast zijn er veel inwoners van Tiel die een bijdrage leveren tijdens de collecteweek. Dankzij deze inzameling worden veel pepernoten gebakken en cadeaus ingepakt.

De twee kijken erg uit naar de komende maanden. Ze weten dat het veel werk is, maar ze hebben het er graag voor over. ,,Ik neem zelf altijd 2 à 3 weken vrij om alles rond te krijgen", zegt Lemmers. ,,Het kost gewoon veel tijd het organiseren."

De activiteiten in Tiel beginnen al op zaterdag 16 november als Sinterklaas in Apeldoorn aan komt. ,,Na de intocht in Nederland komen de inspectiepieten Tiel verkennen. Ze zijn dan van 14.00 tot 16.00 uur in het centrum van Tiel te vinden", legt Lemmers uit. Nieuw dit jaar is dat de Sintintocht in Tiel op zondag plaatsvindt. ,,Tegelijkertijd met de koopzondag in Tiel. We hadden dat voorgesteld bij de ondernemersvereniging en iedereen was eigenlijk wel enthousiast. We zijn heel erg benieuwd hoe het bij iedereen bevalt. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in." Van de Linden vult aan: ,,Tiel heeft eigenlijk altijd een hele mooie intocht. En dat willen we zeker zo houden."

Alle activiteiten zijn op de site van de stichting te bekijken. Ook zijn er twee Sinterklaasvoorstellingen te bezoeken. Op 1 december is de Grote Sinterklaasvoorstelling in Schouwburg Agnietenhof. Deze is mede mogelijk gemaakt door de FlipPas en de winkeliers. Een week later is er een voorstelling in Hotel Van der Valk. Tijdens die voorstelling wordt Sinterklaas uitgezwaaid en de Kerstman welkom geheten. De kaartjes voor deze voorstellingen zijn nu te koop bij Kookwinkel Oostendorp, Waterstraat 100-104 Tiel, Hema, Markt 3A Tiel en Intertoys, Voorstad 8 Tiel. De kaarten kosten 7 euro per persoon en geven toegang tot allebei de voorstellingen.

Info: www.sintintiel.nl