Rechtstreekse trein tussen Tiel en Arnhem blijft

TIEL De rechtstreekse verbinding tussen Tiel en Arnhem blijft en wordt vanaf 2018 zelfs beter, dankzij een gezamenlijke investering en afspraken tussen de overheid, Prorail en de vervoerders. Conny Bieze, gedeputeerde mobiliteit: ,,Ik ben blij voor de reizigers dat er nu duidelijkheid komt én dat we erin geslaagd zijn om een pakket van maatregelen te realiseren die ervoor zorgt dat deze verbinding behouden blijft. Zo houden we regio en steden goed bereikbaar."

Een van de maatregelen is al uitgevoerd: Bij de overweg Rijksweg-Noord bleven de bomen zo lang dicht door alle treinverkeer dat er storingsmeldingen ontstonden. Prorail heeft aanpassingen aan de beveiliging gedaan en extra seinen geplaatst. Er worden twee belangrijke overwegen opgeheven bij Rijksweg-Noord en de 1e Weteringsewal. De gemeente Overbetuwe en Prorail hebben hiermee ingestemd. De overwegen worden vervangen door respectievelijk een tunnnel en een brug.

Halfuursdienst Tiel-Elst

Arriva is van plan om op de verbinding Tiel-Elst een halfuursdienst op werkdagen (overdag) aan te bieden. Dat betekent dus meer treinen voor de reizigers van en naar Rivierenland. De huidige treinen naar Arnhem blijven dus allemaal rijden. De extra treinen in de daluren stoppen in Elst, waardoor ze niet de treinenloop van het hoofdspoor beinvloeden. Het keerspoor op Elst wordt dan structureel gebruikt en er ontstaat een betere overstap van en naar Nijmegen.