• De winnaars

    Cas Besamusca
  • Ria de Mul
  • Ria de Mul

Rayan Abed uit Tiel knikkerkampioen gemeente Sliedrecht

SLIEDRECHT Donderdag vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren op het plein bij SOJS in Sliedrecht plaats. Ongeveer vijftig kinderen verzamelden rond 13:00 uur op het plein. Om 13:30 uur begon het knikkerspektakel. De kinderen streden voor een finale ticket op 1 juli in DierenPark Amersfoort en om de titel; Knikkerkampioen van de gemeente Sliedrecht. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de 9- jarige Rayan Abed van bassischool Adamshof uit Tiel de titel te bemachtigen.

Zowel Rayan en Alexis Rietveld werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Rayan te winnen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde. Hij verdiende een ticket naar de landelijke finale in DierenPark Amersfoort op 1 juli en mocht een beker in ontvangst nemen.

Niet alleen Rayan viel in de prijzen. Ook Alexis, de runner-up, en de nummers 3 (Rozalina Bor) en 4 (Dirk Nieuwendorp) kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Sliedrecht, plaatsten ook de top-16 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in DierenPark Amersfoort. De top-16 start direct in de finaleronde op de landelijke finaledag. Alle andere deelnemers van Sliedrecht- en de rest van Nederland - kunnen zich ook nog inschrijven voor de voorronde van de finale van het NK knikkeren op 1 juli .

Aanmelden en info: www.nkknikkeren.nl