• JOHAN SEIJBEL

Rabobank reikt €150.000 aan cheques uit

TIEL Donderdag 23 mei vond de feestelijke uitreiking van de cheques van Een Aandeel in de Betuwe plaats bij voetbalvereniging Theole in Tiel. Met deze campagne draagt Rabobank West Betuwe al vijf jaar bij aan het lokale verenigingsleven in de regio.


Niet de bank zelf, maar de leden van Rabobank West Betuwe verdeelden ook dit jaar weer de bijdrages. In april konden de leden hun stem laten horen. ,,Als coöperatie vinden wij het belangrijk dat leden mee kunnen beslissen", aldus Ans Verhoef, directievoorzitter van Rabobank West Betuwe. ,,Door hun stem te laten horen werd de totale bijdrage van maar liefst € 150.000 verdeeld over de ruim 300 verenigingen en stichtingen die meededen. De campagne is na vijf jaar nog niet uitgegroeid, zo bleek ook dit jaar weer uit het groeiende aantal clubs dat meedeed. Dit waren er ruim 85 meer dan in 2018. Ook het aantal leden dat heeft gestemd is met ruim 60% gestegen naar 6.219 stemmen. Mooi om met deze campagne de levendigheid van het clubleven in de regio te zien én de betrokkenheid van onze leden bij deze campagne."

FEESTELIJKE UITREIKINGSAVOND De uitreikingsavond in Tiel stond in het teken van ontmoeten en verbinden in een gezellige sfeer. De vrijwilligers van zo'n 80 verenigingen en stichtingen uit de gemeenten Tiel en Buren die hadden deelgenomen aan de campagne werden feestelijk onthaald door Blaaskapel Burengerucht uit Buren.

Remco Boer, directeur Particulieren en Private Banking vertelde in het kort over de bijdrage van Rabobank West Betuwe in de regio. Het belang van het verenigingsleven werd belicht door Will van Rhee. Hij liet diverse leuke en herkenbare anekdotes uit zijn persoonlijke ervaringen als vrijwilliger de revue passeren.

Daarna was het de hoogste tijd om de bijdrages aan de clubs bekend te maken en de cheques te overhandigen. De clubs die in de top 3 waren geëindigd werden iets langer in spanning gehouden en kregen op het podium hun cheque uitgereikt. Deze cheques gingen naar Oranjevereniging Wadenoijen, Stichting Dierenasiel Tiel en het Dorpshuis in Kerk-Avezaath.

ORIGINALITEITSPRIJS Dit jaar was er ook een originaliteitsprijs voor de vereniging of stichting die tijdens de stemperiode op de meest ludieke of opvallendste manier stemmen wist te werven. Uit de ruim 15 inzendingen werden twee winnaars gekozen. Uit de regio Tiel was dit Dansvereniging Doe Je Dans uit Kerk-Avezaath die een leuk filmpje via social media verspreidde met hun jeugdleden in de hoofdrol. Zij kregen naast hun bijdrage een extra cheque ter waarde van € 250,-. De tweede winnaar was Jongerenkoor Tzjill uit Deil. Zij kregen bij de uitreiking op woensdag 22 mei in Geldermalsen hun extra cheque uitgereikt.

De volledige uitslag is inmiddels gepubliceerd op rabobankwestbetuwe.nl. In 2020 organiseert Rabobank West Betuwe opnieuw een online stemcampagne. Deze zal echter in een nieuw jasje worden gestoken onder de noemer Rabo ClubSupport.