• Seijbel Photography

Rabobank reikt € 150.000 aan cheques uit

CULEMBORG Vrijdag 10 mei vond de feestelijke uitreiking van de cheques van Een Aandeel in de Betuwe plaats bij CVV De Vriendenschaar in Culemborg. Met deze campagne draagt Rabobank West Betuwe al vijf jaar bij aan het lokale verenigingsleven in de regio.


Niet de bank zelf, maar de leden van Rabobank West Betuwe verdeelden ook dit jaar weer de bijdrages. In april konden de leden hun stem laten horen. ,,Als coöperatie vinden wij het belangrijk dat leden mee kunnen beslissen", aldus Ans Verhoef, directievoorzitter van Rabobank West Betuwe. ,,Door hun stem te laten horen, werd de totale bijdrage van maar liefst € 150.000 verdeeld over de ruim 300 verenigingen en stichtingen die meededen. De campagne is na vijf jaar nog niet uitgegroeid, zo bleek ook dit jaar weer uit het groeiende aantal clubs dat meedeed. Dit waren er ruim 85 meer dan in 2018. Ook het aantal leden dat heeft gestemd is met ruim 60% gestegen naar 6.219 stemmen. Mooi om met deze campagne de levendigheid van het clubleven in de regio te zien én de betrokkenheid van onze leden bij deze campagne."

FEESTELIJKE UITREIKINGSAVOND De uitreikingsavond in Culemborg stond in het teken van ontmoeten en verbinden in een gezellige sfeer. De vrijwilligers van ruim 50 verenigingen en stichtingen uit Culemborg en omstreken die hadden deelgenomen aan de campagne werden daarom feestelijk onthaald door dweilorkest De Korenmaaiers uit Beusichem. Remco Boer, directeur Particulieren en Private Banking vertelde in het kort over de bijdrage van Rabobank West Betuwe in de regio. In het interview met Franklin Roodnat van De Vriendenschaar en Collin Stolwijk van de gemeente Culemborg werd door beiden het belang van samenwerking benadrukt. Samenwerking met de gemeente, met het bedrijfsleven, maar ook met andere clubs in de regio.

Daarna was het de hoogste tijd om de bijdrages aan de clubs bekend te maken en de cheques te overhandigen. De clubs die in de top 3 waren geëindigd werden iets langer in spanning gehouden en kregen op het podium hun cheque uitgereikt. Deze cheques gingen naar De Zonnebloem Culemborg, De Roos van Culemborg en gastheer van de avond CVV Vriendenschaar.

Dinsdag 14 mei vond de feestelijke uitreikingsavond plaats voor de clubs uit Opheusden, Ochten, Kesteren en Dodewaard. Ook hier waren bijna 50 verenigingen en stichtingen vertegenwoordigd en werden de cheques onder groot applaus in ontvangst genomen. Op woensdag 22 en donderdag 23 mei vinden nog twee feestelijke uitreikingsavonden plaats. Dan krijgen de verenigingen en stichtingen uit Geldermalsen en omstreken en Tiel en omstreken hun cheque uitgereikt.

RABO CLUBSUPPORT Eind mei wordt de volledige uitslag gepubliceerd op www.rabowestbetuweleden.nl. In 2020 organiseert Rabobank West Betuwe opnieuw een online stemcampagne. Deze zal echter in een nieuw jasje worden gestoken onder de noemer Rabo ClubSupport.