• Marianna Tofani
  • Jette Janssen

Project Regionaal Archief genomineerd voor Gouden Gelderse Roos Juryprijs

TIEL Na bijeenkomen van de vakjury zijn er uit de shortlist van tien projecten nog drie projecten in de running voor de Gouden Gelderse Roos Juryprijs. De prijs wordt op 9 december tijdens de viering van het 60-jarige jubileum van Erfgoed Gelderland uitgereikt. De jury, bestaande uit Josan Meijers, Marc Wingens, René Arendsen, Leo Adriaanse en Dolly Verhoeven, was onder de indruk van het enthousiasme van de erfgoedorganisaties die zich vol overgave voor hun project hebben ingezet.

De top drie in willekeurige volgorde: Kamers op Kolkenstein - Terwolde, Interactieve Studiezaalwand 9Regionaal Archief Rivierenland) - Tiel, Gelderse Smaken - Gelderland.

Er worden twee Gouden Gelderse Rozen uitgereikt: de publieksprijs en de juryprijs. De top 3 voor de juryprijs dingt tevens mee naar de publieksprijs. Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van €1000,- en een fysieke prijs, die de winnaar mag behouden en uitdragen. De stemperiode voor de publieksprijs sluit op 24 november.

Erfgoed Gelderland staat voor Samen Verleden Toekomst Geven. Om dit kracht bij te zetten stelt Erfgoed Gelderland vanaf 2017 een tweejaarlijkse erfgoedprijs in: de Gouden Gelderse Roos. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland.

Foto: Juryvoorzitter Marc Wingens maakt de drie finalisten tijdens de ledenraadsvergadering van Erfgoed Gelderland bekend.

Vakjury kiest de top drie voor de Gouden Gelderse Roos Juryprijs.