• betuwekers.nl

Programma Open Kersendagen bekend

WADENOIJEN Op zaterdag 7 en zondag 8 juli worden de Open Kersendagen gehouden. Met leuke activiteiten voor jong en oud. In de avonduren is er een muziekfeest. De toegang is gratis.

Twee dagen lang is het groot feest in de boomgaard in Wadenoijen en zijn er vele activiteiten. Kom kersenproeven, een ritje met de mini-trein door de boomgaard, een wedstrijdje kersenpitspugen houden of bezoek de diverse kraampjes. En Flipje en de Kersenprinses zijn aanwezig.

Ook aan de kinderen wordt gedacht met een Kinderkersenplein waar zij zich kunnen laten schminken en kunnen springen op het Flipje-springkussen. Een echte kinderboerderij laat de kinderen op een speelse wijze kennismaken met dieren.

ZELF PLUKKEN De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die zelf geplukt worden. Tijdens de Open Kersendagen kunnen de aanwezgen in een aangegeven gedeelte van de boomgaard, zelf kersen plukken. Als het mandje vol zit, worden deze afgewogen en kunnen de kersen worden afgerekend.

MUZIEKFEEST De volkszanger Frans Duijts, de Volendamse zangeres Monique Smit, zanger Ronald Berkt en diverse zangkoren zorgen tijdens het weekend voor de muzikale gezelligheid. De openingstijden van de Open Kersendagen zijn van zaterdag van 11.00 – 24.00 uur en zondag van 11.00 – 20.00 uur. De markt, rondleidingen en het zelf plukken is op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. 's Avonds is het kersenfeest in de muziektent. Artiesten, muziekband en dj wisselen er elkaar af. Toegang is gratis op beide dagen.

Programma zaterdag 7 juli

11.00 uur Opening door burgemeester en wethouder, vergezeld door de Kersenprinses en Flipje 11.30 uur Optreden zangkoor De Zeesterren 13.00 uur Optreden zanger Ronald Berkt 14.00 uur Optreden zangkoor De Zeesterren 15.00 uur Optreden Glasbloazers 16.00 uur Optreden Frans Duijts 17.00 uur Kersenfeest in muziektent: afwisselend: optreden Ronald Berkt/muziekband 24.00 uur Einde

Programma zondag 8 juli

11.00 uur Opening door kersenprinses 11.30 uur Optreden zangkoor Fruitig Geflipt 13.00 uur Optreden zangkoor Fruitig Geflipt 14.00 uur Optreden zangeres Monique Smit 15.00 uur Optreden zanger Ronald Berkt 16.00 uur Feest in muziektent: afwisselend: optreden Ronald Berkt/muziekband 20.00 uur Einde

De auto kan worden geparkeerd aan de zijkant van de boomgaard. Er is daar een groot weiland, met rijplaten. Verkeersregelaars wijzen de weg. Er is voldoende ruimte in het weiland, dus graag niet parkeren op de openbare weg. Het parkeren is gratis.

Boomgaard D'n Kerkewaerdt, langs A15, ter hoogte van afslag 31, splitsing Overlaat/Lingedijk 129A, Wadenoijen.

De Open Kersendagen worden mogelijk gemaakt door een aantal partners: Stadspromotie Tiel, Flipje & Streekmuseum Tiel, Van der Valk Hotel Tiel, Fruitcorso, BDU Media en Fruitpartners Blom.

Info: https://betuwekers.nl/open-kersendagen-2018/, https://facebook.com/betuwekers, https://twitter.com/BetuweKers