• Jeangu Macrooy

Programma Muzikale Monumenten 2019 bekend

TIEL Muzikale Mo(NU)menten is terug. Na een geslaagde editie in 2017 is er dit jaar weer een prachtig programma samengesteld met een grote diversiteit aan muzikanten en monumentale locaties in het Rivierenland. Dit jaar zijn er maar liefst 40 concerten met meer dan 65 acts bij 37 monumenten. In het programma worden verbindingen gemaakt tussen professionals, young professionals, jong talent en uitstekende amateurs uit het Rivierengebied.

Het openingsconcert is van Jeroen van Veen in de St. Maartenskerk in Tiel op zondag 1 september. Het is een avondvullend programma met werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film Intouchables (2011). Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied. Leerlingen Nynke Swart (16) en Erik van Marion (9), van Zinder Educatie, spelen in het voorprogramma ook beiden een stuk van Einaudi.


Zondag 29 september wordt Muzikale Mo(NU)menten afgesloten met een gratis concert van Jeangu Macrooy in de tuin van het Marechausseemuseum in Buren. In het voorprogramma speelt Lisette Lowe en de band Reboot. De carrière van de Surinaamse soulzanger Jeangu Macrooy kende een vliegende start: op basis van zijn eerste EP werd hij uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Met zijn energieke en dansbare debuutalbum High On You (2017) zette hij zichzelf stevig op de kaart van het Nederlandse muzieklandschap.

Info: www.muzikalemonumenten.nl