Prins Claus School eerste Fair Trade school in Tiel

TIEL De directeur van de Prins Clausschool Tiel, Arnold de Weerd, heeft dinsdag 12 april de eerste Fair Trade School erkenning in Tiel ontvangen uit handen van Jolanda Stoeten-Flach, ambassadeur voor werkgroep Tiel Fair Trade. Dit is een van de scholen die tot de Stichting Christelijk Primair Onderwijs Betuwe en Bommelerwaard behoort.

Vrijwel alle scholen van CPOB in Tiel en omgeving hebben nu gekozen voor Fair Trade koffie, thee en suiker en besteden aandacht aan Fair Trade producten op hun website, als voorbeeld en ter stimulering van verantwoord gedrag.

De Stichting CPOB is op 1 januari 2004 van start gegaan. Vier schoolbesturen voor christelijk onderwijs in Culemborg, Maurik, Ravenswaaij en Tiel bundelden hun krachten om zo beter te kunnen voldoen aan de eisen die de samenleving en de overheid stellen aan goed onderwijs in deze tijd. Op 1 januari 2011 voegde het christelijk onderwijs in Zaltbommel zich daarbij. In 2014 traden ook de christelijke scholen in Geldermalsen, Asch, Neerijnen, Haaften, Hellouw en Tuil toe tot de CPOB-organisatie.

De Fair Trade Werkgroep Tiel is bijzonder blij met de keuze van de CPOB. ,,Een flinke stap op weg naar de titel", vertelt Jolanda Stoeten-Flach, lid werkgroep en fractievoorzitter ChristenUnie in Tiel. ,,Veel bedrijven, organisaties, supermarkten, winkels en horeca worden op dit moment bezocht om ze Fair Trade minded te maken. Binnenkort worden nog veel meer deurstickers aan deelnemende bedrijven uitgereikt", zo lacht Jolanda. ,,Het gaat steeds beter."

De werkgroep Fair Trade Tiel streeft naar het predicaat Fair Trade Gemeente voor Tiel. Dit kan behaald worden als voldoende ondernemers en organisaties Fair Trade producten inkopen/verkopen of gebruiken. Daarnaast wil de werkgroep het belang van Fair Trade bij het brede publiek onder de aandacht brengen.

Info: tiel.fairtrade@kpnmail.nl

Foto: Prins Claus school ontvangt sticker Fair Trade School