Presentatie ontwerpen Fruitcorso

TIEL De maquettes van het Fruitcorso worden donderdag 23 april gepresenteerd in schouwburg Agnietenhof in Tiel. Dit jaar rijden er op het 55e corso dertien grote wagens en zes jeugdwagens mee. De jaarlijkse aftrap van het corso staat niet alleen in het teken van de kunstzinnige ontwerpen van de corsoverenigingen, Stichting 4-Stromenland heeft in 2015 twee bijzondere mijlpalen. De fruitmozaïeken kennen een gouden jubileum, voor de vijftigste keer worden de grachten versierd met fruit en groente in allerlei creaties. Het kindercorso, vast onderdeel van de stoet, bestaat vijftien jaar. Daarnaast vieren maar liefst drie verenigingen hun vijftigjarig jubileum: Geldermalsen, Maurik en Echteld. Jeugd Drumpt rijdt voor de veertigste keer mee.

Tijdens de presentatie-avond kijken burgemeester Hans Beenakker van Tiel en Rian Verwoert, voorzitter Stichting 4-Stromenland, vooruit naar het komende corso. Tijdens het programma in de grote zaal geeft de organisatie een inkijkje in de editie van 2015. Na afloop van de bijeenkomst kunnen bezoekers in de schouwburg alle maquettes van dichtbij bewonderen.

De presentatie-avond begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Het Fruitcorso in Tiel heeft plaats op zaterdag 19 september. Het evenement is gratis toegankelijk. Tribunekaarten zijn te verkrijgen via www.fruitcorso.nl

Het parcours leidt net zoals vorig jaar langs het centrum van de stad, met het Kalverbos als centrale punt.

Label:

Fruitcorso