Politie pakt 'top' van overlastgevende jeugdgroep op

TIEL De politie heeft op maandag 15 juni vier jongens aangehouden die deel uitmaken van een overlastgevende jeugdgroep in Tiel. De jongens zijn tussen de 16 en 20 jaar en worden verdacht van het plegen van vernielingen en diefstal. De jeugdgroep houdt zich vooral op in het centrum van Tiel.

Samen met de gemeente, het jongerenwerk en het Openbaar Ministerie pakt de politie de overlast van deze jeugdgroep aan. Met een gezamenlijke aanpak wordt de harde kern streng aangepakt, en krijgen de jongens daaromheen de kans om hun gedrag te verbeteren. Hiervoor zijn persoonlijke gesprekken met de jongeren gevoerd door politie en jongerenwerkers. Daarbij kregen de jongeren ook een brief van de burgemeester overhandigd met dezelfde boodschap.

De politie heeft een lijst gemaakt van de top van de overlastgevers. Vandaag zijn de eerste vier aangehouden. De overige jongeren zijn nu gewaarschuwd, als zij doorgaan met het veroorzaken van overlast komen ze op de vijfde plek en zullen binnenkort ook bezoek van de politie krijgen.