• South African Road Trip | vrijdag 29 november in Agnietenhof Tiel.

    Raymond van Olphen

Internationale topartiesten komen naar de Agnietenhof in Tiel

TIEL Van over de hele wereld komen ze naar Tiel: internationale topartiesten. In de maand november presenteert Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof onder meer South African Road Trip met zangeressen, een koor en muzikanten uit Zuid-Afrika (29 november) en vanuit Londen vliegt ABBA Gold Europe naar ons kikkerlandje voor een ABBA-tribute (20 november). Maar er staan nog meer internationale voorstellingen op het programma.

Het Belgische Kommil Foo komt woensdag 13 november naar Tiel. Het duo bestaat uit twee broers die al 30 jaar samen op hoog niveau theater maken.

Zwitserse theatermaker Milo Rau waagde zich aan de uitdaging om het leven van kindermoordenaar Marc Dutroux in scène te laten zetten door kinderen. Op vrijdag 15 november wordt Five Easy Pieces gespeeld door zeven Vlaamse kinderen. ,,Kan het, een voorstelling over Marc Dutroux gespeeld door kinderen? Ja, het kan! Sterker nog, het levert een indrukwekkende, ontroerende voorstelling op die nog lang in je hoofd nagalmt", aldus Ruud van Zuilen – directeur en hoofd programmering Cultuurbedrijf Tiel.

In 2015 speelde hij nog The Pianist in de Agnietenhof en op donderdag 21 november is hij terug met The Artist: Thom Monckton. Op hilarische wijze fileert Monckton de maniertjes, ijdelheden en neuroses van onze artistieke medemens. Heerlijke slapstick en clownerie, waar Charlie Chaplin en Buster Keaton hun hoed voor zouden hebben afgenomen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.agnietenhof.nl of aan de kassa: Sint Agnietenstraat 2 in Tiel, 0344 673 500. Ook in Zinder zijn kaarten te bestellen: Rechtbankstraat 1 in Tiel (alleen PIN).