• Tiel, 08 September 2016
  Corso16 Opening corsoweek met 1e prijs winnaars Passewaaij fruitcorso mozaieken.
  copyrightvrij: Foto Jan Bouwhuis.

  Foto Jan Bouwhuis
 • Tiel, 08 September 2016
  Corso16 Opening corsoweek met winnaars fruitcorso mozaieken.
  copyrightvrij: Foto Jan Bouwhuis.

  Foto Jan Bouwhuis

Passewaaij wint eerste prijs mozaïeken

TIEL Passewaaij heeft de eerste prijs bij de mozaïeken gewonnen. De Tielse wijkvereniging maakte bij de jury indruk met het ontwerp 'Tiel leeft: 4 gratis evenementen'. De uitreiking vond donderdagavond plaats bij de opening van het Fruitcorso in het Kalverbos in Tiel. Het is al de zesde overwinning in acht jaar. Ontwerper Ruud van Oort: ,,Het is niet te geloven, het gaat maar door."

De tweede plaats werd gewonnen door de JP van den Bentstichting met Swingend Fruit, een ontwerp van Kim Jacobs. Het Corsokwartet, de winnaar van vorig jaar, behaalde de derde plaats met Miss Tokio. De overige prijzen worden op corsozondag uitgereikt. Ook wordt dan de Plamirel publieksprijs bekend gemaakt. Het publiek kan nog stemmen via de website van Plamirel. Nieuw is de livestream van de mozaïeken, waardoor men de pracht en praal langs de gracht kan volgen via kijk.live/fruitcorso.

De openingshandeling, het traditionele ontsteken van de lampjes, werd verricht door burgemeester Hans Beenakker en Rian Verwoert, voorzitter van Stichting 4-Stromenland. Verwoert onderstreepte nog eens de vernieuwing, die is ingezet op het bereiken van meer aandacht voor het corso door ondersteuning van Appart Media en HK Digital. Het laatste bedrijf zorgt ervoor dat er voor het eerst massaal kan worden gestemd op de publieksprijs op zaterdag 17 september, als het corso door de straten van Tiel trekt. Burgemeester Beenakker toonde zich een waren ambassadeur, die Regio Rivierenland op de kaart wil zetten op het gebied van fruit. De stad afficheert zich vanaf dit jaar als Fruitstad aan de Waal. ,,En daarbij speelt het corso ook een heel belangrijke rol.´´

De openingsavond met muziek van The Passengers werd druk bezocht. De presentatie was in handen van Annelieke van der Lugt en Riky Jansen werd in het zonnetje gezet, omdat ze 40 jaar mozaïeken heeft gelegd bij vooral Hellas.

Label:

Fruitcorso