Parkinsoncafé Tiel-Rivierenland over behandelmogelijkheden

TIEL Het Parkinsoncafé Tiel-Rivierenland besteedt maandag 25 september aandacht aan de behandelmogelijkheden bij de ziekte van Parkinson. Te gast zijn parkinsonverpleegkundige Antonet Peters en neuroloog G.J. Wijnberg, beiden verbonden aan het Streekziekenhuis Rivierenland in Tiel. Zij geven een presentatie van de mogelijke behandelwijzen.

Genezing behoort nog altijd niet tot de mogelijkheden. Maar het onderzoek daarnaar is nog steeds in volle gang. Resultaat daarvan zijn behandelwijzen die de kwaliteit van leven van parkinsonpatiënten verbeteren. Zo zijn er diverse medicijnen die het gebrek aan dopamine compenseren. Veel parkinsonpatiënten maken daar gebruik van. Deze medicijnen hebben echter allerlei onplezierige bijwerkingen. De laatste jaren zien we dan ook een opkomst van nieuwe behandelmethodes zoals apomorfinepomp en apomorfinepen, de duodopapomp en de Deep Brain Stimulating, oftewel DBS. Over deze en de meer traditionele behandelmethoden verzorgt Antonet Peters voor de pauze een presentatie.

Na de pauze is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan dokter Wijnberg. Het deze zomer ontstane Parkinsonkoor brengt een kort muzikaal intermezzo.

Parkinson Café Tiel Rivierenland in Wijkcentrum Westroyen aan de  Predikbroederweg 14 in Tiel. De zaal opent om 13.30 uur. Informatie en aanmelding: Ton den Hertog 06-24378007, ook via whatsapp of per mail: parkinsoncafetiel@gmail.com