Parkinsoncafé Tiel-Rivierenland: diëtist over voeding en Parkinson

TIEL Diëiste Anke Kalisvaart verzorgt maandag 26 maart een presentatie over voeding en Parkinson in het Parkinsoncafé Tiel-Rivierenland. Veel parkinsonpatiënten hebben vragen over dit thema. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Het Parkinson Café Tiel Rivierenland is in Wijkcentrum Westroyen aan de Predikbroederweg 14 in Tiel.

 

Veel parkinsonpatiënten hebben vragen als: wat kan ik het beste eten als ik last heb van obstipatie? Hoeveel eiwit kan ik eten in combinatie met mijn medicatie? Is het erg als ik gewicht verlies? Wat is gezonde voeding? Hoe kom ik van mijn overgewicht af? Wat kan ik het beste eten om bij slikproblemen toch voldoende voedingsstoffen te gebruiken?

 

Voeding is de basis van een gezond lichaam. Ook bij ziekte kan voeding veel betekenen bij het voorkomen en behandelen van klachten. De diëtist is de specialist op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Anke Kalisvaartis is diëtist in Ziekenhuis Rivierenland en Diëtistenpraktijk De Lage Korn (Buren).