• Esther Coumans
  • Esther Coumans
  • Esther Coumans
  • Esther Coumans

Parkeergarage Westluidense Poort Tiel opent maandag 14 augustus

TIEL anaf maandag 14 augustus 12.00 uur is de parkeergarage bij de Westluidense Poort in Tiel open. Vanaf dat moment kunnen inwoners en bezoekers overdekt parkeren in de parkeergarage die grenst aan de Tielse binnenstad. De eerste twee weken is het gebruik van de parkeergarage gratis. Deze periode gebruikt de gemeente om de garage in de praktijk te testen. Vanaf dinsdag 29 augustus gelden dezelfde tarieven als op de parkeerterreinen rond de binnenstad, € 1,38 per uur.

Hoewel er nog geen certificaat is voor de brandveiligheidsinstallatie, kan de garage in gebruik genomen worden. Totdat de certificering rond is, zet de bouwer brandwachten in. Deze oplossing is gekozen na overleg met de brandweer.

De garage is iedere dag open van 07.00 tot 22.00 uur. Buiten deze tijden is het niet mogelijk de garage in te rijden. Uitrijden kan altijd.

Achteraf betalen met kenteken-parkeren

De parkeergarage werkt volgens het systeem van kenteken-parkeren. Er is geen slagboom, wel zijn er camera's die bij het in- en uitrijden de kentekens van de auto's opnemen. De parkeerder krijgt geen kaartje, maar voert, voor hij/zij de garage met de auto verlaat, hun kenteken in bij de betaalautomaat. De bezoeker betaalt achteraf voor de tijd die gebruikt is om te parkeren.

Voorzieningen

In de garage zijn 10 parkeerplaatsen voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart. Ook zijn er zes plekken met een oplaadpaal voor elektrische auto's. Afhankelijk van de vraag kan dit uitgebreid worden tot 30 plaatsen. Boven alle plaatsen voor auto's hangt een rode en groene lamp. Hierdoor is op afstand te zien of de plek vrij is (de groene lamp brandt) of bezet (de lamp is rood).

Op www.tiel.nl/westluidensepoort staat meer praktische informatie over de parkeergarage in een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden.