• Het bestuur biedt de bouwers pannenbier aan. V.l.n.r Johan de Beuse, Sander van Soest, Cor Wiegers, Rinie van Hensbergen, Ed Roelofs

    Jan Bouwhuis

Pannenbier bij De Teerling

TIEL Vorige week woensdag ging de vlag in top bij de Eerste Tielse Jeu de Boules Vereniging De Teerling. Op de clublocatie op Sportpark De Lok werd bij de bouw van de nieuwe speelhal het hoogste punt bereikt. Traditioneel werd hierbij pannenbier geschonken.

Waar het hoge grondwaterpeil van begin dit jaar nog voor flinke vertraging had gezorgd, kon vanaf de start van de bouw op 31 mei flink worden doorgewerkt. De hal zal medio juli casco worden opgeleverd, waarna vrijwilligers van de vereniging zelf de afbouw en de inrichting zullen verzorgen. De feestelijke opening staat eind september gepland, net voor de start van het winterseizoen van de Nationale Petanque Competitie. Met de bouw van de geheel uit eigen middelen gefinancierde nieuwe speelhal wordt de eerste fase van de nieuwe Boulodrome gerealiseerd. Bij de gemeente Tiel is een aanvraag voor subsidie ingediend voor de financiering van de noodzakelijke tweede fase van de Boulodrome. Het huidige clubgebouw is verouderd en voldoet niet meer aan diverse eisen. Met de realisatie van de complete Boulodrome zal De Teerling weer geheel kunnen voldoen aan zowel de eisen van de Nationale Jeu de Boules Bond als die van van de Drank - en Horecawet.