Toon Hermans Huis Tiel gaat fietsen

TIEL Toon Hermans Huis Tiel (THHT) gaat fietsen met haar gasten. Een keer per week zetten ze, onder leiding van een vrijwilliger, een fietstocht uit. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. En het moet wel leuk blijven, dus drinken ze onderweg een kopje koffie of thee op een terrasje.

Een werkgroep van KWF Kankerbestrijding is onlangs tot de conclusie gekomen dat fietsen en wandelen niet alleen helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, maar dat bewegen ook het risico op sommige soorten kanker kan verkleinen.

Literatuuronderzoek van de werkgroep toont aan dat mensen die relatief veel bewegen tot wel veertig procent minder kans hebben op het ontwikkelen bepaalde soorten kanker, waaronder borst- en dikke darmkanker. Bewegen zou zelfs helpen bij het voorkomen van baarmoederhalskanker.

Toon Hermans Huis Tiel (THHT) is een ontmoetingsplaats voor mensen uit Tiel en omstreken, die geconfronteerd zijn met kanker. THHT is een non-profitorganisatie die wordt geleid en gerund door vrijwilligers. Het inloophuis is volledig afhankelijk van donaties en sponsoring.

Omdat deze fietsactiviteit redelijk weersgevoelig is, zijn er nog geen vastgestelde tijden voor de fietstochten. Voor concrete informatie over data en tijden bekijk de maandagenda op www.thht.nl. Aanmelden: info@thht.nl