• Culemborg 14-08-2015Reportage AVRI oa tuinafval grasmaaien textielcontainer plastic en glas, milieu,iov AVRI.Foto Raphael Drent, Tiel.

    Raphael Drent
  • Avri

Ondergrondse containers voor plastic in stadscentra vanaf eind oktober

TIEL Bewoners van de binnenstad in Culemborg, Tiel en Zaltbommel gebruiken vanaf 28 oktober gratis ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken. Avri haalt na 22 november geen zakken meer op in deze binnensteden.

Met de nieuwe ondergrondse containers kunnen de binnenstadbewoners hun plastic verpakkingen en drinkpakken op elk moment kwijt. Ze hoeven geen zakken meer te bewaren en op straat aan te bieden. Ook hoeven de Avri-vrachtwagens niet meer wekelijks door het hele stadscentrum te rijden om de zakken op te halen. De containers kunnen alleen door bewoners van de binnenstad worden geopend met hun afvalpas.

Avri plaatst de nieuwe containers vanaf 14 oktober. Binnenstadbewoners krijgen binnenkort een brief waarin staat waar de containers staan en hoe ze werken.

kaartjes van de stadscentra van Culemborg, Tiel en Zaltbommel waarop de locaties van de ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken staan aangegeven illustratieve afbeelding, fotograaf R. Drent voor Avri