Grote feestmarkt kerk Buren

BUREN Op zondag 1 september wordt de jaarlijkse grote feestmarkt gehouden op het plein rondom de historische Gregoriuskerk a/d Kornedijk 3 in Buren.

Om 10.15 uur is de opening van de markt, welke tot ongeveer 16.00 uur duurt. Rondom de kerk is een gevarieerde markt te vinden met een ruim aanbod aan boeken, glaswerk en serviesgoed, bloemen en planten, speelgoed en kleding of de eigengemaakte jam. Daarnaast is er een markt met waardevolle tweedehands spullen.

Bij het (overdekt) terras vinden diverse optredens plaats en er draait een rad van fortuin. Net als bij de verlotingen kun je hier veel prijzen winnen. Voor de kinderen worden er diverse spelen en activiteiten georganiseerd. Verder is de historische kerk opengesteld voor mensen die het karakter van de kerk eens van binnen willen aanschouwen. Ook eten is er genoeg: vers gebakken oliebollen, wafels, snacks en lekkernijen.

De opbrengst van de markt is bestemd voor de restauratie van de H. Gregoriuskerk in Buren en de H. Suitbertuskerk in Geldermalsen.