Bestuursleden Rode Kruis gezocht

TIEL Rode Kruis-afdelingen Beuningen, Midden Maas en Waal, Midden-Betuwe en Wijchen worden samen één afdeling: Gelderland Zuid-Midden. De nieuwe afdeling, die voorlopig de naam Gelderland Zuid-Midden krijgt, is op zoek naar een voorzitter, een secretaris en een financieel bestuurder. In het gebied zijn ongeveer 150 vrijwilligers actief. Een mooie uitdaging voor een bestuurder. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar vacature.gelderland@rodekruis.nl of kijken of rodekruis.nl/vacatures.

Het Rode Kruis is een noodhulporganisatie, die zowel in het buitenland als in Nederland actief is. Als er bijvoorbeeld brand is in je straat en je moet je huis uit vanwege de rook die vrijkomt, als je blaren oploopt bij de Vierdaagse, als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Bij een ramp, ongeluk of aanslag. Of als je flauwvalt bij het zien van je favoriete band op een festival. Dan is het Rode Kruis er. Ruim 21.000 vrijwilligers in heel Nederland helpen je als je in nood bent. Het Rode Kruis geeft ook workshops Goed Voorbereid op noodsituaties, lessen EHBO en reanimatie en voorlichting over humanitair oorlogsrecht. Teams van Restoring Family Links helpen mensen die tijdens een oorlog of natuurramp hun familie zijn kwijtgeraakt.

Het Rode Kruis telt in Nederland 24 districten, die gelijk zijn aan de veiligheidsregio's. Bijna ieder district heeft daarnaast afdelingen. Op dit moment bestaat het Rode Kruis district Gelderland Zuid nog uit acht verschillende afdelingen, ieder met een eigen afdelingsbestuur. Met de fusie van de afdelingen tot drie grotere werkgebieden kunnen de noodhulpactiviteiten beter worden georganiseerd. Vrijwilligers gaan op deze manier meer en beter samenwerken. De fusie moet eind 2019 zijn afgerond.