• Esther Coumans

Orgel-beiaardconcert in St. Maartenskerk

TIEL In het kader van de Serie Orgel-plusconcerten op de eerste donderdag van de maand geven Wim Ruitenbeek (stadsbeiaardier van Tiel) en Ben Middeldorp een gezamenlijk concert op donderdag 5 april om 20.00 uur in de grote of St.Maartenskerk in Tiel. Middeldorp bespeelt dan het monumentale Bätz-Witteorgel en Ruitenbeek speelt - in de kerk - op het Rijdend Beiaard van Boudewijn Zwart, dat donderdagmiddag om 14.00 uur speciaal voor dit concert in de St.Maartenskerk van Tiel wordt geplaatst! In drie losse fragmenten komt het Carillon van de vrachtwagen af, in de kerk worden de onderdelen aan elkaar gekoppeld en wordt de speeltafel voor de beiaardier toegevoegd.

De toegang is gratis (aan de uitgang wordt een collecte gehouden). De kerk is open vanaf 19.30 uur, voor en na het concert is er ruime gelegenheid om het Carillon van dichtbij te bewonderen.

De beide muzikanten vertolken het volgende programma: 1. Dubbelconcert van Blanco, 2. Cantilène van Fauré, 3. Actus Tragicus van J.S.Bach, 4. Enigma variaties van Elgar, 5. Andante voor orgel van Mozart, 6. Andante voor beiaard van Mozart, 7. Conquest of Paradise van Vangelis, 8. Gabriels Oboe van Ennio Morricone en 9. The Exodus Song van Ernest Gold.