• Marco van Deick

In Opsporing Verzocht: aanslag met brandbommen op woning ambtenaar

TIEL In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 12 februari werd een zaak uit Tiel behandeld. Het item is hierboven in de video terug te kijken. 

Een 42-jarige gemeenteambtenaar uit Tiel schrok donderdagnacht 7 februari wakker van een grote brand in zijn woning aan de Van Altenastraat. Vermoedelijk is de brand ontstaan nadat er brandbommen naar binnen zijn gegooid.

Rond 01.15 uur lag de bewoner samen met zijn gezin boven te slapen. Gelukkig hebben ze na het horen van de harde knal kunnen vluchten via het balkon. Vanwege de ernst van de zaak, beschouwt de politie de aanslag als een poging tot moord. In totaal zijn er drie explosies gehoord.

 

Aan de Kersenboogerd in Tiel zijn vlak voor de aanslag twee bedrijfsauto's in brand gestoken. De politie onderzoekt of deze incidenten iets met elkaar te maken hebben.

 

Wie weet iets over het motief voor de brandstichting? Het team heeft nog niet kunnen uitsluiten dat de brandstichting mogelijk in verband staat met het werk van het slachtoffer.


Signalementen van de daders

De aanslag zou gepleegd zijn door twee tot vier jonge mannen van ongeveer 20 jaar oud. De mannen droegen donkere kleding en zijn vermoedelijk gevlucht rond 01.00 uur richting de Nieuwe Tielseweg.

Wie heeft die nacht rond 01.00 uur twee tot vier mannen gezien in de omgeving van de Van Altenastraat? Wie weet wie die mannen zijn? Wie deze mannen heeft gezien kan de politie tippen op 0800 - 6070.