Oorkonde sociaal ondernemen Tiel

TIEL Om meer bekendheid te geven aan sociaal ondernemen, heeft de gemeente Tiel een oorkonde in het leven geroepen. Onlangs reikte burgemeester Hans Beenakker de allereerste oorkonde uit aan het Tielse bedrijf Smit Plastic.

Smit plastic is al een kleine 50 jaar een internationaal opererende kunststof spuitgieter van kwaliteitsproducten. Bij Smit Plastic zijn circa 20 cliënten van zorgorganisatie 's Heeren Loo werkzaam in de montageafdeling en de afdeling productie. De samenwerking met 's Heeren Loo bestaat al sinds 2006 tot volle tevredenheid van beide partijen.

In 2015 reikt de gemeente Tiel periodiek een oorkonde uit aan ondernemingen die in hun bedrijfsvoering actief meewerken aan het realiseren van arbeidsplaatsen, leerwerkplekken en stageplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Suggesties voor bedrijven / organisaties die, net als Smit Plastic, in aanmerking komen voor deze oorkonde zijn van harte welkom en kunnen worden doorgegeven aan mevrouw Manuela Meeuwsen op mmeeuwsen@tiel.nl