• gemeente Buren

Ontspannen op je nieuwe school

MAURIK Na de zomervakantie maken veel kinderen een nieuwe start. Ze gaan naar de brugklas. Voor sommige kinderen is dat extra spannend. Voor hun ouders trouwens ook. Bijvoorbeeld als hun kind niet zo gemakkelijk contact maakt met leeftijdsgenoten. Of als hij of zij gepest is.

Daarom biedt Indigo een zomercursus aan: 'Plezier op School'. Speciaal voor aanstaande brugklassers. Het is een training van twee dagen, in de laatste week van de zomervakantie. Er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Een groep bestaat uit maximaal tien kinderen en twee trainers. Zo is er voor iedereen genoeg aandacht. Lisa Hendrickx is één van de trainers. ,,Het zijn zeker geen saaie dagen", vertelt ze. ,,Het moet voor de kinderen die meedoen gewoon leuk zijn. We gaan vooral veel oefenen. Spelletjes helpen daarbij. In twee dagen gaan we op een leuke manier heel veel leren. Aan het eind krijgt elk kind een diploma. Ook geven we nog een boekje mee voor thuis. Daarin staan een samenvatting en heel veel tips."

Wat leren kinderen zoal tijdens de zomercursus? ,,We kijken naar verschillende thema's", vertelt Lisa. ,,Denk aan het omgaan met je gevoelens. Of nee zeggen. Hoe stap je op een groepje af? En hoe reageer je op een lastige situatie? Door hier samen over te praten, krijg je meer zelfvertrouwen. En als je weet wat je kunt doen, kun je ook beter voor jezelf opkomen. De training is preventief. We houden dus geen dossier bij of zo."

GRATIS De zomercursus is helemaal gratis. De dagen duren van 9.00 tot 16.00 uur. Kinderen uit de gemeente Buren kunnen op twee locaties terecht:

In Culemborg: op dinsdag 27 en donderdag 29 augustus. Dat is bij de brugklaslocatie van Lek en Linge. In Tiel: op woensdag 28 en donderdag 29 augustus. Dat is bij het Lingecollege.

Er is altijd eerst een kennismakingsgesprek. Lisa: ,,Dan kijken we samen met ouders of deze cursus iets voor hun kind is. Wat wil hij of zij leren? Waar kunnen wij als trainers rekening mee houden? Als iets anders beter past, dan geven wij daarover advies."

Meer informatie? Of wilt u uw kind opgeven? Mail dan naar info@indigogelderland.nl. Of bel naar 026-3124483.

Indigo doet mee aan de campagne 'Ieder kind een koffer vol kansen'. Want iedereen die kinderen heeft, wil dat ze het goed hebben. Dat ze gezond, veilig en kansrijk opgroeien. In Buren willen we ons daar samen hard voor maken. Zo kan elk kind met goede bagage op reis. Scholen, kinderopvang, de gemeente, verenigingen, maatschappelijke organisaties en buurtbewoners: allemaal steken we de handen uit de mouwen. Deze zomercursus is daar een voorbeeld van.