• Foto Katinka Schippers

Nog een half miljoen voor Brede School Maurik

MAURIK Het college van burgemeester en wethouders vraagt de Burense raadsleden dinsdagavond om een half miljoen euro extra uit te trekken voor het oplossen van de problemen van de klimaatinstallatie en het verzorgen van achterstallig onderhoud bij de Maurikse Brede School. Maar eerst wordt het rapport van de onderzoekscommissie klimaatinstallatie Brede School besproken.

 

Neeltje van Triest

@neeltjevt

 

Het rapport van de onderzoekscommissie is een publieke verantwoording in het verloop en de gebeurtenissen rondom de aanleg van de verwarming in de Brede School in Maurik.

Door het faillissement van de hoofdaannemer aan het einde van de bouw is de school nooit officieel opgeleverd. De gemeente verzorgde dit zelf en wilde daarmee de geconstateerde gebreken ook zelf afhandelen. Het was een weloverwogen beslissing, want anders kwam de ingebruikname in gevaar. De afwerking liet hier en daar te wensen over, wat voor een ton aan extra kosten zorgde.

Daarnaast bleef het koud in de school en duurde het lang voordat de ernst van de situatie bij het gemeentebestuur en de raadsleden doordrong. Onderzoek wijst uit dat er hydraulische aanpassingen moeten plaatsvinden, de regeltechniek vervangen moet worden en de luchtbehandelingsinstallatie aanpassing nodig heeft. Dit kost bij elkaar om en nabij 250 duizend euro. Om alle problemen met de klimaatinstallatie op te lossen is in totaal vier ton nodig, want ook bouwkundig moet er nog het een en ander gebeuren, zijn deskundige medewerkers nodig en kostten de onderzoeken ook geld.

Maar als de raadsleden een half miljoen op tafel leggen, zullen de Maurikse kinderen na vijf jaar eindelijk onderwijs kunnen genieten in een warm schoolgebouw dat eindelijk netjes afgewerkt is.