• 'Night Fever, the very best of the Bee Gees' is 18 april te zien in De Agnietenhof.

    Administrator

Night Fever eert Bee Gees in de Agnietenhof

TIEL Na de compleet uitverkochte tour van vorig jaar keert 'Night Fever, the very best of the Bee Gees' terug voor nóg meer shows. In maart, april en mei zijn de heren met het omvangrijke muziekrepertoire van de gebroeders Gibb te beluisteren in zeventien theaters en concertzalen door heel Nederland. De show staat als een huis en is een 'must see' voor iedere Bee Gees liefhebber.

Wie aan de Bee Gees denkt, denkt aan dansen. Maurice, Barry en Robin waren de helden van de disco. Maar het trio produceerde niet alleen de megahits 'More than a woman', 'Stayin' alive' en 'You should be dancing', maar schreef ook wereldberoemde nummers voor artiesten als Barbra Streisand, Celine Dion en Frankie Valli. De zevenmansformatie Night Fever uit Duitsland speelt de discoklassiekers uit de tijd van de strakke jumpsuits en glitters, maar laat ook de oude sound met nummers als 'Spicks and specks', 'Massachussetes' en 'To love somebody' live horen.

Het indrukwekkende tributeconcert is een waardig eerbetoon aan één van de bekendste popgroepen ter wereld en benadert het origineel bijzonder nauwkeurig. Eerder dit jaar stond de band nog in een uitverkocht World Forum Theater Den Haag, Chassé theater Breda en Martini Plaza Groningen. De professionele muzikanten spelen het repertoire intussen al tien jaar, met overbekende klassiekers als 'Nights on Broadway', 'Tragedy', 'Jive talkin' en 'You win again'. De fysieke gelijkenis van zanger Michael Zai met Barry Gibb is ook nog eens treffend, terwijl de vocalist zijn hand niet omdraait voor de hoge nootjes in veel songs van de Bee Gees.

Trib-Events is de organisator, een familiebedrijf dat veertien jaar geleden reeds begon met tribute-concerten. ,,We selecteren alleen de topbands en boeken deze voor zalen, zoals tributes van Dire Straits, Prince, Metallica en Michael Jackson", zegt Ben Wijnhoven. Een feest der herkenning en prettige nostalgie zijn de oorzaken van het succes van tribute-bands, volgens Wijnhoven. En vaak staan de originele artiesten niet meer op het podium, of ze zijn welhaast onbetaalbaar geworden. De organisator wijst erop dat de tribute-band van de Bee Gees natuurlijk kan putten uit een oeverloze stapel hits. ,,Van ballads tot disco, dus heel breed qua repertoire. Volgens mij is Night Fever de beste Bee Gees tribute-band in Europa en misschien wel van de wereld. Ze zijn in ons land inmiddels mega-poplair geworden."

Wijnhoven verklaart dat Night Fever zó professioneel met de show bezig is dat de muzikanten net zo graag alle details willen integreren zoals The Analogues, de befaamde tribute-band die liedjes van The Beatles op de bühne brengt. ,,Om het zo perfect mogelijk te doen."

Nu is Night Fever ook te zien en te horen met de Live in Concert tour in onder meer Flint in Amersfoort (5 april), Spant! in Bussum (6 april), Agnietenhof Tiel (18 april) en De Basiliek in Veenendaal (11 mei). Tickets zijn te koop via de website van de betreffende zaal.

w[ bestofthebeegees.nl