• Bv Buren
  • Bv Buren

Nieuwe zwemplek voor jeugd in Buren

BUREN Buren heeft er een zwemplek voor de jeugd bij: een houten vlonder op de dellen van de Korne, in de bocht van de rivier schuin tegenover de Bergstraat. Aan weerszijden van de vlonder is een provisorisch strandje gestort.

De Burense jeugd zwemt graag in de Korne en doet dat, behalve bij de brug bij restaurant De Prins, ook bij de stuw aan de Blatensedijk. Dat is echter een gevaarlijke zwemplek, omdat delen van de stuw automatisch bewegen. Vooral wijkagent Dik Laponder, actief lid van de Signaleringsgroep Stad Buren, heeft zich al lange tijd ingezet voor zijn project: Dellen Beach. Met name om de jeugd in Buren een alternatief te bieden voor een veilige zwemplek in Buren. De Put, in natuurgebied De Toeren is namelijk geen goed alternatief, omdat dit geen gecontroleerd zwemwater is en kans op blauwalg aanwezig is.

Enkele weken geleden kwam er groen licht van het Waterschap en de gemeente Buren en is er direct actie ondernomen, zodat de jeugd om nog deze zomerperiode gebruik kan maken van de zwemstijger.

Bij de nieuwe vlonder, aangelegd door vrijwilligers van Bv Buren, is alle ruimte om te zwemmen, maar pas op de passerende boten.