• Sportpark Maurik-Oost; daar wordt de nieuwe sporthal gebouwd.

    Google Streetview

Nieuwe sporthal Maurik heet Lignum

MAURIK In december 2017 besloot de gemeenteraad een sporthal te bouwen op sportpark Maurik-Oost. Daarna is begonnen met de plannen voor de bouw van de hal. Ook schreef de gemeente in januari 2018 een prijsvraag uit voor de naam van de sporthal. De winnaar is bekend. Anita de Vree uit Ingen zond de naam 'Lignum' in. Op vrijdag 28 september is ze verrast door verantwoordelijk wethouder Gerdjan Keller met de uitslag en een perenboom.

Lignum is de Latijnse vertaling van fruitboom en het staat voor groei, bloei en gezondheid. ,,Dat is ook zeker de bedoeling van de toekomstige sporthal. Doordat wij in de Betuwe wonen, met zeer veel fruitbomen, is dit wel heel toepasselijk", aldus Anita de Vree bij haar inzending.

De jury (bestaande uit leden van MEC'07, DOSsportief, Activitas, Saffatin en beoogd voorzitter van de beheerentiteit) koos unaniem voor de inzending van De Vree. Naast Lignum werden nog 51 andere namen ingediend.

STAND VAN ZAKEN Op woensdag 19 september is er een bouwteamovereenkomst ondertekend met Vaessen bv voor de realisatie van de sporthal in Maurik. In een bouwteam is er sprake van een samenwerking tussen opdrachtgever, diens adviseur(s) en een vertegenwoordiger van een bouwbedrijf. Doel van de samenwerking is het samen maken van een ontwerp. Dit samenwerkingsverband geeft de gemeente Buren de mogelijkheid invloed uit te oefenen op het ontwerp en de keuzes die gemaakt worden.

Wethouder Gerdjan Keller is verantwoordelijk voor de bouw van de sporthal: ,,We hopen eind 2018 de opdracht voor de daadwerkelijke bouw te geven. Tijdens de bouw gaat het sporten op sportpark Maurik-Oost gewoon door. Het is de bedoeling dat de hal in het schooljaar 2019/2020 klaar is voor gebruik. We vragen in ieder geval aan de bouwer om de naam Lignum in of op de gevel van de sporthal te verwerken."

Zodra er meer duidelijkheid is over de start van de bouw en de precieze uitwerking zal er een openbare informatieavond plaatsvinden voor alle inwoners, (sport)verenigingen en scholen. Naar verwachting zal dit in het eerste kwartaal van 2019 zijn.