Nieuwe medewerker voor Tielse Inloophuis

TIEL Truus Vogelzang (47) is sinds april werkzaam in het Tielse Inloophuis. Zij is de opvolgster van Josien van Iersel die in februari na bijna twaalf jaar afscheid nam om een andere weg in te slaan. Het Inloophuis is opgericht in 1988 en er werken momenteel twintig vrijwilligers. Truus en collega Han van Peer zijn de beroepskrachten en nemen beiden wekelijks een aantal uren voor hun rekening.

Heleen van den Bergh

Er heerst een gezellige drukte in het Inloophuis, zestien gasten genieten van een heerlijke maaltijd. De vrijwilligsters hebben gekookt en als het enigszins kan, gebruiken ze groenten uit eigen tuin, de Franciscushof. Truus: ,,Ik vind dit echt geweldig, groenten uit de eigen tuin. Maar we zoeken nog vrijwilligers om alles te planten, zaaien en te onderhouden. Vrijwilligers zijn zo belangrijk voor het Inloophuis. Het woord vrijwilliger zal tijdens ons gesprek nog vaak vallen. Ze zijn hard nodig, niet alleen om te koken of om een kopje koffie te schenken, maar ook voor dat ene contact en om even van iemand een hartelijk woord te krijgen."

Voor de vacature medewerkster Inloophuis kwamen veertig sollicitaties binnen. Er bleven uiteindelijk vijf kandidaten over. Truus: ,,De advertentie sprak me aan en na een gesprek met Han van Peer, viel de keus op mij. Ik kende het Inloophuis alleen in het voorbij gaan, binnen was ik nog nooit geweest." Truus is moeder van twee zoons van 18 en 21 jaar. Ze werkt acht uur in het Inloophuis en is daarnaast werkzaam bij een woonvoorziening in Odijk waar ze mensen begeleid die hulp en ondersteuning nodig hebben in het dagelijks leven. Als vrijwilligster is ze werkzaam bij Mozaïek, ze helpt daar bij het project 'De eenzaamheid voorbij'. Met een collega bezoekt ze ouderen die op zoek zijn naar meer sociale contacten.

Spinnen

In haar vrije tijd gaat Truus graag naar de film of uit eten met vrienden. Om fit te blijven gaat ze graag spinnen in de sportschool. Door een aandoening Alopescia genaamd, heeft Truus geen haar, wimpers en wenkbrauwen. Zelf zit ze er niet mee; ze heeft dan ook de keus gemaakt geen haarstuk te dragen. De formule van het Inloophuis vindt ze heel mooi. ,,Het is laagdrempelig, iedereen is welkom. Er komen hier bezoekers uit Tiel maar ook uit Lienden en Boven- en Beneden-Leeuwen. Naast het Inloophuis zit de Iriszorg, zij zijn in het weekend dicht en deze mensen komen graag naar ons toe. Wij zijn iedere dag van 12.00 tot 15.00 uur open. Twee keer per week serveren we een warme maaltijd en één keer in de zes weken is er een maaltijd in de avonduren. Op dinsdag maken we kaarten en op donderdagmiddag is er TOT, Trefpunt Ouderen Tiel. Opgeven voor de maaltijden is wel noodzakelijk. De laatste tijd is er wel wat onrust over de huisvesting van het Inloophuis maar de opvang zal zeker blijven bestaan maar mogelijk op een andere locatie."

Info: www.inloophuistiel.nl