Nieuwe behandelmethode in Parkinsoncafé

TIEL Nieuwe behandelmethodes voor de ziekte van Parkinson kwamen eerder aan bod in het Parkinsoncafé Tiel-Rivierenland. Op maandagavond 29 januari staat de zogeheten Deep Brain Stimulation centraal. Bij deze operatie gaat de patient niet onder narcose. Er worden gaatjes in de schedel geboord waardoor elektroden in het brein worden geplaatst. Geldermalsenaar en medewerker van het parkinsoncafé Ton den Hertog onderging op 6 oktober deze ingreep. Samen met zijn vrouw Karin Eilander vertelt hij daarover. De operatie werd gefilmd en uitgezonden op de Nederlandse televisie door het programma Dokters van morgen van AVROTROS op NPO 1.

Het nieuwe koor Zingen met P (P van plezier) verzorgt deze avond een optreden. De dirigent is Rianne van den Boomen en het koor wordt begeleid door Hans van Oord op piano. Cabaretier Hans Holtslag schreef onlangs enkele nieuwe teksten voor dit koor.

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Het Parkinson Café Tiel Rivierenland is in Wijkcentrum Westroyen aan de Predikbroederweg 14 in Tiel.