• Stichting MaTCH

Negende en laatste editie Woodstock aan de Waal

TIEL De Stichting MaTCH houdt dit jaar voor de negende keer Woodstock aan de Waal in Tiel. De eerste vier jaren vond het muziekevenement plaats op het Paardenwater aan de Havendijk, maar in 2015 moest Woodstock verkassen naar het grasveld op de Waalkade omdat het Paardenwater als tijdelijk slibdepot gebruikt werd door de bouw van de nieuwe parkeergarage. Dit jaar keert de editie weer terug naar het Paardenwater op 28, 29 en 30 juni. Het is wel de allerlaatste Woodstock aan de Waal.

Op initiatief van Teus en Roos Verduin werd in 2011 een start gemaakt met Woodstock aan de Waal nadat Teus meer wilde doen voor de Tielse muziekliefhebbers. ,,Daarom heb ik wat anders geprobeerd en met Woodstock aan de Waal hebben inmiddels enkele honderden bands en vele duizenden muziekliefhebbers ons evenement bezocht", vertelt Teus. ,,Dat kan je niet alleen en ook dit jaar heeft het muziekteam de selectie gemaakt om weer tot een sluitend muziekaanbod te komen." Vele beginnende (regio)bands, maar ook gerenommeerde bands, zoals The Living Blues en Massada hebben op het podium gestaan. Voor de hele organisatie van Woodstock aan de Waal, van opbouw op woensdag tot afbouw op maandag, zijn er meer dan 60 vrijwilligers dag en nacht in de weer om het evenement tot een succes te maken.

Teus: ,,Woodstock aan de Waal 2019 is precies 50 jaar na het oorspronkelijk Woodstockfestival uit 1969. Ik zag dit moment aankomen en ik dacht dat is ook een mooi moment om dan de laatste editie van Woodstock aan de Waal te organiseren. Ja, er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan… je moet weten, dat de mensen van toen, nu rond de 70 jaar zijn. Ja, ik ga inmiddels ook die richting uit, maar zolang als we in Hexagon zitten, is er ook muziek. En, tegenwoordig zijn we in Hexagon helemaal geluidsdicht en kunnen we daar 24/7 live muziek neerzetten."

Woodstock aan de Waal, editie 2019, is op de laatste 3 dagen van juni.

Morgen worden hier online alle bands voorgesteld met het bijbehorende tijdschema.