Muziekweekend in Hexagon

TIEL Dit winterseizoen staan er totaal zo'n dertig live-muziekavonden gepland in Stadscafé Hexagon in Tiel. Dat zijn er veel meer dan anders, maar dat komt omdat Roos en Teus Verduin hun tweede lustrum aan het vieren zijn. Het grootste deel wordt ingevuld door bands en jamsessies, maar deze week is er ook een Open Podium gepland.

Op zaterdag 26 oktober is dat Open Podium in The Hex. Deze avond begint rond 21.00 uur. Inmiddels hebben zich diverse artiesten zich aangemeld. Er zijn zangers en zangeressen die begeleid worden met een geluidsband of met eigen begeleiding. Er is inmiddels een keur aan prachtige stemmen: Dayara, Johan, Willeke, Dutch Blend, Jack en Wij, René en Boofi XL. Bij elkaar een zeer gevarieerd muziekaanbod. Alleen is Nederlandstalige feestmuziek uitgesloten.

Op zondagmiddag vanaf 15.00 uur is er weer de maandelijkse jamsessie: Jazz`ebelle. Een kwalitatief hoogstaande jamsessie onder leiding van jazzpianist Chris Meijerink. Aangevuld met Hans van Rijnsoever contra(bas) en Sjoerd van der Zee (jazzgitaar) en percussionist Maarten van Bodegraven. Iedere geoefende muzikant en/of zanger(es) kan aanschuiven of iemand vervangen op het podium.

Stadscafé Hexagon heeft een fantastisch geluid en een geweldige akoestiek. Een volledige backline staat klaar inclusief een Nord Stage 2 piano, een Sonor drumstel en diverse versterkers.

Info: www.hexagontiel.nl/agenda . Toegang gratis.