• Theatercursus in Zinder Tiel

    Emanuele Scorcelletti

Muziek maken, dansen, toneelspelen, schilderen & meer in Zinder Tiel

TIEL Een nieuw jaar betekent ook de start van nieuwe cursussen bij Zinder Educatie: van dansen, muziek maken en toneelspelen tot tekenen, schilderen en potten draaien. Er zijn lessen voor kinderen van 1,5 jaar, maar ook voor creatievelingen van 99 jaar oud. En voor iedereen met een overvolle agenda biedt Zinder cursussen onder de noemer Kort & Goed. In het voorjaar nog geen tijd? Later instromen is vrijwel altijd mogelijk.

Hieronder staan een aantal cursussen uitgelicht. Bekijk het volledige aanbod op www.zinder.nl/educatie.

Wegens succes wordt de cursus Complete Vocal Technique (16+) vanaf zaterdag 12 januari opnieuw aangeboden. Hier leren zangers en zangeressen hoe zij hun stem het beste kunnen gebruiken. Ook Rockin'Old School (55+) komt terug vanaf vrijdag 11 januari. In deze cursus spelen muzikanten samen in een band die wordt samengesteld door een coach. Bestaande bands kunnen zich ook aanmelden voor extra coaching.

Dansers vanaf 12 jaar kunnen zich aanmelden voor onder meer Hiphop, Klassiek Ballet en Moderne Dans. In de ProjectDansGroep (18+) werken de deelnemers hard om het beste uit zichzelf, de choreografie en het optreden te halen.

Ook op het gebied van theater biedt Zinder Educatie verschillende cursussen. De Sneltreinproductie (10-13 jr) start op woensdag 30 januari. Er komt een script, de rollen worden verdeeld en in sneltreinvaart staat er een toneelproductie op de planken.

FOTOGRAFIE Voor iedereen die eens potten wil draaien of de draad weer wil oppakken organiseert Zinder een korte cursus Potten Draaien (18+). Daarnaast komt er ook een korte cursus Fotografie (18+), waarin alle mogelijkheden van de camera verkend worden.

JEUGDFONDS Door gebruik te maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland kunnen kinderen (4-18 jr) uit gezinnen die minder te besteden hebben lessen volgen bij o.a. Zinder Educatie. Het fonds betaalt het lesgeld. Indien ouders of verzorgers in aanmerking willen komen voor gratis lessen voor hun kinderen kunnen zij contact opnemen met Josje Doorenbosch, beleidsmedewerker Sociaal Domein gemeente Tiel (JDoorenbosch@tiel.nl, 0344-637377). Zij brengt hen in contact met een intermediair die een aanvraag kan indienen. Info: www.tiel.nl.