• 60 Jarig bruidspaar Van Wijk met bruidsboeket (zoals die er 60 jaar geleden uitzag en die de kinderen hebben na laten maken) en naast hun burgemeester Beenakker.

    Raphael Drent

Zestig jaar getrouwd na ontmoeting op de kermis

TIEL Burgemeester Hans Beenakker heeft donderdag 17 oktober een bezoek gebracht aan de heer en mevrouw Van Wijk – Groenhuijzen. Het was deze dag precies zestig jaar geleden dat zij elkaar het jawoord gaven. De burgemeester heeft het diamanten bruidspaar thuis gefeliciteerd. Het bruidsboeket dat mevrouw op de foto in haar hand heeft, is precies hetzelfde boeket als zestig jaar geleden. Hun kinderen hebben dat na laten maken.

De heer en mevrouw Van Wijk zijn beide geboren en opgegroeid in Tiel. De heer Van Wijk werkte als gereedschapsmaker, glaszetter en bij een schilderbedrijf. Mevrouw werkte als administratief medewerker. Zij hebben elkaar ontmoet op de kermis bij de dansschool. Het echtpaar heeft 3 kinderen (1 zoon en 2 dochters) en 6 kleinkinderen.

Meneer fietst nog graag en doet veel in het huishouden. Mevrouw is druk met smartphone en internet, zwemt en gaat naar de gymles.