• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Twee Koninklijke Onderscheidingen bij Tielse vrijwilligers AVGN

TIEL De Tielenaren Riet de Keijzer en Rien Otten zijn donderdag 8 augustus, tijdens het 40-jarig bestaan van de Algemene Vereniging Gehandicapten Nederland (AVGN), benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester Marcel Melissen heeft de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

De AVGN is een autonome vereniging, die is opgericht op 8 augustus 1979. Zij behartigen de belangen van gehandicapten, chronisch zieken, ouderen en al diegenen die een AAW, WAO, AOW en/of andere uitkering genieten.

Riet de Keijzer (1937) is sinds 1996 actief als vrijwilliger bij de AVGN. Ze is begonnen in de huishoudelijke dienst en als medewerker in de keuken. Twee jaar later trad zij toe tot het bestuur. Sindsdien is zij als vicevoorzitter dagelijks betrokken bij de organisatie en de uitvoering van bestuurszaken.

Al bijna 20 jaar helpt Rien Otten de leden bij het invullen van formulieren. Of het nu gaat om de belastingaangifte, het aanvragen van huur- en zorgtoeslag, een pgb, rolstoel of andere aanpassingen, ze kunnen altijd bij hem terecht. Als dat nodig is verwijst hij de mensen door naar een andere instantie en als mensen vanwege gezondheidsredenen niet de deur uit kunnen, gaat de heer Otten bij ze langs. Tevens ondersteunt de heer Otten als er bijeenkomsten zijn bij de AVGN.