• BDUmedia archief

Meer geld voor peuteropvang

MAURIK De eerste jaren van een kind zijn heel belangrijk voor zijn ontwikkeling. Om kinderen een goede start op de basisschool te geven, verruimt de gemeente Buren de bestaande regeling voor peuters: er komt subsidie voor alle peuters van éénverdieners om naar peuteropvang te gaan.

De subsidie is voor ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Deze ouders betalen een inkomensafhankelijke bijdrage aan de kinderopvangorganisatie of peuterspeelzaal. Ouders met een inkomen tot 120% van het minimumloon betalen geen bijdrage.

Ouders kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij een van de volgende organisaties voor peuteropvang op verschillende locaties in onze gemeente: Kinderopvang SKLM, Kinderdagverblijf Buitenpret, Kinderopvang Rivierenland, Kinderopvang Villa Juul, Peuterspeelzaal De Blokkendoos en Peuterspeelzaal Heisa Hop. Zij informeren ouders ook over de bijdrage van de gemeente.

Peuteropvang is een leuke en leerzame plek waar kinderen onder deskundige begeleiding kunnen spelen en waar ze spelenderwijs allerlei dingen leren, zoals vriendschappen opbouwen,

samen spelen en delen en rekening houden met anderen. Op deze manier worden ze goed voorbereid op het basisonderwijs.