• Juan Vrijdag

Voedselbank Rivierenland opent winkel

TIEL Sinds afgelopen zaterdag kunnen klanten van de Voedselbank in Tiel zelf hun producten uitkiezen in de nieuw geopende winkel. Voorheen kregen klanten elke vrijdag een voedselpakket uitgereikt wat samengesteld was door de vrijwilligers van de Voedselbank. Nu begeleiden de vrijwilligers de klanten in de winkel waar ze hun eigen voedselpakket kunnen samenstellen.

Tijdens de open dag van 16 november opende Cor Oostveen, de voorzitter van de Voedselbank Rivierenland, samen met een klant de winkel door met een winkelwagen de nieuwe winkel binnen te rijden. In zijn speech vertelde Cor Oostveen waarom het bestuur eind vorig jaar het besluit heeft genomen een winkelconcept te ontwikkelen waarbij de klant zelf de regie in handen heeft om zijn/haar voedselpakket samen te stellen. Er is door een grote groep vrijwilligers de laatste maanden hard gewerkt om een bestaande opslag/productieruimte om te bouwen tot winkel. De vrijwilligers hebben dit samen met de hulp van CEVA Logistics uit Culemborg gedaan, die hun expertise op het gebied van winkelinrichting beschikbaar hebben gesteld en de inventaris voor de nieuwe inrichting voor hun rekening hebben genomen.


ONDER BEGELEIDING 'WINKELEN' Klanten kunnen in de winkel met hulp van een vrijwilliger producten uitkiezen. De vrijwilliger weet hoeveel producten mensen kunnen kiezen. Tevens wordt er ook uitleg over de producten gegeven en een praatje gemaakt. Een vrijwilliger zegt: ,,Gezellig winkelen, er is genoeg als we het eerlijk verdelen."

De winkel in Tiel is elke vrijdag van 12:00-14:00 geopend. De klanten in Culemborg, Geldermalsen en Beneden Leeuwen maken nog gebruik van de voedselpakketten die daar naar de uitgiftepunten worden gebracht. Info: www.rivierenland.voedselbankennederland.nl