• Sigrid Kingma (links) van Niacet en Caroline van der Linden van KLESTEO hebben een match tijdens het Meet & Match Event 2018: de medewerkers van Niacet gaan kleding en speelgoed inzamelen voor de Kleding- en Speelgoedbank Tiel en Omstreken.

    Mike Blom

Meet & Match Event: 'Het is belangrijk dat je elkaar helpt'

TIEL ,,We zijn op zoek naar meer deelnemers voor het Meet & Match Event", vertelt Francien van Zetten, coördinator van de Tielse Uitdaging waar het Meet & Match Event een onderdeel van is. Donderdag 10 oktober ontmoeten Tielse ondernemers en vertegenwoordigers van Tielse maatschappelijke organisaties elkaar op de Beursvloer van het derde Meet & Match Event op het ROC Rivor in Tiel.

door Esther Coumans

,,De Tielse Uitdaging stimuleert maatschappelijk ondernemen op een praktische manier", legt Van Zetten uit. ,,Ondernemers zijn van het doen en met de Meet & Match kunnen ze zeker iets doen." De opzet is zo veel mogelijk 'matches' te maken op het gebied van materialen en menskracht (advies en handen uit de mouwen). Verenigingen en stichtingen met een concrete vraag, gaan in gesprek met ondernemers en zoeken samen naar een 'match'. ,,Het Meet & Match Event houden we in samenwerking met het Praktijklab van ROC Rivor gedaan. Zij stellen hun aula beschikbaar als Beursvloer en ondersteunen het event vooraf. Op de dag zelf mogen de eerstejaars leerlingen onder andere optreden als gastvrouw tijdens het event. Dat is voor hen een eerste werkervaring. Dan zijn ze voor het eerst actief in de praktijk. Wij zoeken heel erg naar die samenwerking."

DOEL Het doel van het Meet & Match Event is zo veel mogelijk maatschappelijke matches te maken om Tielse verenigingen en stichtingen te steunen. Zo verbetert het leefklimaat in Tiel. ,,De matches kunnen van heel erg klein tot hele projecten zijn", vertelt Van Zetten. ,,Het kan zoiets simpels zijn als kladblokken die weg moeten bij een bedrijf omdat er een oud logo op staat. Deze kladblokken zijn nog prima en kunnen door verenigingen zeker nog gebruikt worden."

De coördinator geeft aan dat alleen met sparren op de Beursvloer, je al een heel eind komt. ,,Je bent met elkaar in gesprek. Vaak lukt het wel om een match te maken, heel soms niet. Maar waar het om gaat is, dat je elkaar gaat helpen. Persoonlijk contact is heel belangrijk." Ook geeft ze aan dat het mooi is dat Tielse bedrijven andere Tielse bedrijven gaan uitdagen om mee te doen. ,,Daar komt de naam Tielse Uitdaging vandaan."

MATERIALEN Via De Spullenbank bemiddelt de Tielse Uitdaging in materialen: van knutselmaterialen, zoals hout- en metaalafval tot meubilair. ,,Zo had de bibliotheek vorig jaar een tafeltennistafel over die zij niet meer gebruikten. Deze tafeltennistafel is naar de Marokkaanse vereniging gegaan." Veel verenigingen, stichtingen of instellingen hebben daarnaast behoefte aan menskracht in de vorm van advies, van juridische en financiële hulp tot marketing en communicatie-advies. Hulp in de vorm van 'handen uit de mouwen' is ook mogelijk, bijvoorbeeld bij het opknappen van een buurtgebouw, of het vervoer van mensen naar een speciale activiteit. De Tielse Uitdaging daagt ondernemers uit met een oplossing te komen. ,,Het is gewoon heel belangrijk dat je elkaar helpt", besluit Van Zetten.

Voor het Meet & Match Event is de organisatie nog op zoek naar maatschappelijk betrokken ondernemers en verenigingen of stichtingen die behoefte hebben aan materialen of menskracht. Aanmelden kan via 06-57319292 of info@tielseuitdaging.nl.

De deelnemers aan het Meet & Match Event zijn vanaf 15.45 uur welkom in de aula van ROC Rivor aan de Bachstraat 1 in Tiel.