Lander presenteert de samenwerking met werkgever Ziekenhuis Rivierenland

TIEL Op initiatief van Lander werk & participatie bezocht het Managementteam Lander én Elfriede Boer directeur Werkzaak Rivierenland Ziekenhuis Rivierenland op maandag 31 augustus. Dat Lander per 1 januari 2016 opgaat in de nieuwe organisatie Werkzaak Rivierenland is geen geheim meer. Het bouwen aan de nieuwe organisatie is in volle gang. Lander stelt graag de werkgevers voor aan de nieuwe directeur. Zij maakte op een bijzondere manier kennis met werkgever Ziekenhuis Rivierenland.

Ziekenhuis Rivierenland voelt zich nauw betrokken bij de regio en geeft als werkgever mensen graag een kans zich te ontwikkelen om eruit halen wat erin zit. Op dit moment werken elf mensen via Lander werk & participatie bij Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. De medewerkers, die lange tijd op de sociale werkplaats in Geldermalsen werkten, vinden het een mooie kans om 'buiten' te werken. Ze hebben het naar hun zin, vooral ook omdat de onderlinge sfeer goed is.

Na weken voorbereiding was het maandag 31 augustus zover; het MT-Lander én Elfriede Boer kwamen op 'visite' bij Ziekenhuis Rivierenland. De gedetacheerde medewerkers vonden het spannend. Gezamenlijk hadden zij een lunch bereid om hen welkom te heten. Ze mochten laten zien wat zij dagelijks doen.

Per januari zal Werkzaak Rivierenland alle activiteiten van Lander overnemen. Werkzaak gelooft dat talent werkt voor Rivierenland. Zij is de verbinding tussen vraag en aanbod van werk en ontsluiten het grootste aanbod van middelbaar & laaggeschoolde werkzoekenden uit onze regio.

Werkzaak Rivierenland matcht, detacheert, organiseert en adviseert over talent aan werkgever(s) in Rivierenland. Elfriede Boer: ,,Dit is wat wij willen, dicht bij de werkgevers staan om te begrijpen wat zij nodig hebben zodat wij het juiste kunnen bieden.''

Het ziekenhuis is erg blij met de inzet van de medewerkers. Fysiek wordt er best wat van de mensen verwacht. Het werken in de spoelkeuken, het restaurant, de logistiek en in de beveiliging, het is echt een uitdaging. De rondleiding start in de spoelkeuken, waar het management door de Lander-medewerkers aan de slag wordt gezet in de spoelkeuken. Terwijl het managementteam aan het zwoegen is, vertelde Dennis dat hij zijn werk bij het ziekenhuis leuk en afwisselend vindt. 's Ochtends helpt hij met het maken van broodjes en lunches. Vanaf 11.00 uur helpt hij bij de afwas en ruimt hij de keuken weer op. Voordat hij naar huis gaat, is alles weer schoon en opgeruimd voor de volgende dag. Hiervoor werkte Dennis in de horeca bij Lander. Daarna bij McDonalds, Hema en een restaurant in Culemborg. Dennis vertelde dat hij nergens echt een 'klik' voelde. Bij Ziekenhuis Rivierenland voelt hij zich betrokken, hij is een echte ziekenhuismedewerker. ,,Als het van Lander mag, blijf ik hier tot mijn 65ste", zegt hij vol enthousiasme.

Lander is blij met de samenwerking met Ziekenhuis Rivierenland, en de medewerkers voelen zich thuis. ,,Wij zijn trots dat wij deze mooie samenwerking mogen presenteren én overdragen aan Werkzaak Rivierenland."

Foto: Wout Koster, Jobcoach Lander en Elfriede Boer, Werkzaak Rivierenland, samen aan de afwas!