• Ab Donker
  • Ab Donker
  • Ab Donker

Koninklijke onderscheiding voor organist L.J. de Jong

BUREN Burgemeester Miranda de Vries van Geldermalsen reikte vrijdagavond februari een koninklijke onderscheiding uit aan de heer L.J. de Jong (65 jaar) uit Buren. Dat gebeurde tijdens een bijzondere dienst in de Bethelkerk van de Gereformeerde Gemeente Tricht-Geldermalsen, aan de Laan van Leeuwenstein Geldermalsen.

De heer De Jong werd op 28 december 1966 aangesteld als vaste organist in de Eben-Haëzerkerk van de Gereformeerde Gemeente in Goudswaard. In 1979 volgde zijn aanstelling als organist bij de Gereformeerde Gemeente Tricht-Geldermalsen. Bij elkaar opgeteld vervult hij al ruim vijftig jaar een actieve en betrokken rol als vrijwilliger. Daarnaast heeft hij zich in die jaren langdurig ingezet voor onder meer het mannenkoor Rehoboth uit Geldermalsen, grote koorproducties in de veilinghallen en in de open lucht en het busvervoer van leerlingen richting Rehobothscholen in de regio.

Als blijk van waardering voor al zijn verdiensten is de heer De Jong, bij Koninklijk Besluit van 26 november 2016, door zijne majesteit de koning een koninklijke onderscheiding toegekend. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.