• Foto Rias Immink

    Rias Immink

Koninklijke onderscheiding voor Maurikse brandweervrouw

BEUSICHEM Burgemeester Jan de Boer reikte zaterdag 10 oktober aan Willie de Jager-Prijs, een vrijwilliger van de brandweergroep Maurik, een Koninklijke onderscheiding uit in de brandweerkazerne in Beusichem.

Willie de Jager-Prijs is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze was vanaf 1995, gedurende twintig jaar, een zeer actief lid van de vrijwillige brandweergroep Maurik. Zij en haar zus Ineke Verbeek-Prijs (Koninklijk onderscheiden in 2012) waren de eerste vrouwelijke brandweerlieden bij de vrijwillige brandweergroep Maurik. Zij hebben daardoor bijgedragen aan de beeldvorming van de brandweer als een organisatie waaraan iedereen kan deelnemen.

Ruim 9 jaar was ze groepscommandant van Maurik; sinds 2013 richtte zij zich volledig op de functies bevelvoerder, AED-er, WTS-bediener (grootwatertransport) en oefenleider. Ook verzorgde ze grootschalige oefeningen, was jaren jurylid van het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité), haalde haar vaarbewijs en promootte met onvermoeibaar enthousiasme de brandweerorganisatie.

Op 30 juni 2015 nam ze formeel afscheid van Brandweergroep Maurik.