• Op de foto van links naar rechts teamleider Peter Vernooij, Martin Verbeek, Jan Verbeek en burgemeester De Boer.

    gemeente Buren

Koninklijke Onderscheiding Burense brandweervrijwilligers

MAURIK Zaterdag 13 oktober overhandigde burgemeester De Boer een Koninklijke Onderscheiding aan de broers Jan en Martin Verbeek voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid als vrijwilliger bij de brandweer.

Beide broers namen afgelopen zaterdag afscheid van brandweergroep Maurik tijdens de jaarlijkse diploma uitreiking. De heer Martin Verbeek stopte begin dit jaar na 30 jaar vrijwilliger te zijn geweest. De heer Jan Verbeek stopte om gezondheidsredenen per 1 april na een vrijwillig dienstverband van 28 jaar.

Als gemeenschap zijn wij dankbaar en trots op vrijwilligers zoals Jan en Martin Verbeek, maar ook andere familieleden, voor al die jaren dat ze - dag en nacht - voor de gemeenschap klaar hebben gestaan, aldus burgemeester De Boer.

Jan en Martin Verbeek zijn niet de enige in de familie die besmet zijn met het brandweervirus. Oudste broer Wout Verbeek stopte enkele jaren geleden bij de vrijwillige brandweer. Ook de echtgenote, dochter en schoonzus van Jan Verbeek en de dochter van Wout Verbeek zijn jarenlang vrijwilliger bij de brandweerpost in Maurik geweest.