• SONY DSC

  Mandy van Diën
 • SONY DSC

  Mandy van Diën
 • SONY DSC

  Mandy van Diën
 • SONY DSC

  Mandy van Diën
 • SONY DSC

  Mandy van Diën
 • SONY DSC

  Mandy van Diën
 • Willem-Alexander en Maxima

  King

Koning en koningin onder indruk bedrijvigheid Tiel

TIEL Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit de Koningin Maxima legden op 29 mei een streekbezoek af aan de Betuwe. Naast de gemeenten Neder-Betuwe, Geldermalsen en Culemborg brachten zij als tevens een bezoek aan Tiel. Transportbedrijf Vonk & Co, gelegen aan het Eek in Tiel, had de eer deze hooggeplaatste gasten te ontvangen.

door Mandy van Diën

Aan het eind van de ochtend kwam de koninklijke stoet aan bij het transportbedrijf op het bedrijventerrein in Tiel waar zij werden ontvangen door burgemeester Hans Beenakker en de directeurs van Vonk & Co, Eef en Stephan Vonk. Tijdens het streekbezoek stond een aantal thema's centraal waaronder ontwikkelingen op het gebied van vakonderwijs, arbeidsmigratie, jeugd en duurzaamheid. In het kader hiervan sprak het koninklijk echtpaar met de ondernemers en enkele werknemers over alle facetten binnen het transportbedrijf en het ontstaan hiervan. Onderwerpen als intern transport, opslag en cross-dock logistiek passeerden de revue. Ook werd de unieke combinatie van de verschillende modaliteiten van vervoer getoond die op het bedrijventerrein Medel samenkomen.

HEFTRUC(K)JES Wesley van Malsen is medewerker in het magazijn van het transportbedrijf. Zijn heftruckvaardigheden leverden hem bij de Euregionale Logistiekwedstrijden een derde plaats in het onderdeel behendigheid op. Hij had dan ook de grote eer om zijn trucs te laten zien aan de koning en koningin. Met een grote lading witgoed manoeuvreerde hij eenvoudig door het afgezette stuk magazijn. De koning was hier zichtbaar van onder de indruk en heeft Wesley nog even gesproken.

Na de demonstratie werden de koning en koningin en hun gevolg verder met een treintje rondgeleid door het warehouse. Het bezoek aan Transportbedrijf Vonk & Co werd afgesloten met tafelgesprekken met medewerkers. Behalve logistiek werd tijdens de tafelgesprekken  aandacht geschonken aan onderwijs, maatschappelijk verantwoord ondernemen, innovatie en samenwerking.

TREE CENTER OPHEUSDEN De dag begon in Opheusden waar het koninklijk paar een bezoek bracht aan Laanboomkwekerij Volentis, onderdeel van Tree Center Opheusden (TCO). Ruim 130 boomkwekerijen in de directe omgeving zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de laan- en sierbomen die wereldwijd worden geplant. Samen waarborgen zij de kwaliteit, diversiteit en staan zij voor vakmanschap. Met zo'n 800 mensen werkzaam binnen de sector in deze regio en 1500 hectare aan kwekerijgrond is TCO essentieel voor de lokale economie. Een duurzame toekomst met goed opgeleide jeugd staat dan ook hoog in het vaandel.

Mitchell Mulder uit Wadenoijen is leerling van de VMBO Helicon in Kesteren en heeft in de planning om na zijn examens verder te gaan met een opleiding tot hovenier. Tijdens het bezoek van de koning en koningin mocht hij vertellen hoe hij de opleiding ervaart. Lees hier het interview met Mitchel terug.

Kijk voor tientallen foto's van het koninklijk bezoek op de speciale fotopagina.