• Neeltje van Triest
  • Marco van Deick
  • Marco van Deick
  • Marco van Deick
  • Neeltje van Triest

Kindercorso weer van start

TIEL 'Wie wil er niet meelopen of meerijden bij het Fruitcorso in Tiel?' Met die oproep hopen de vrijwilligers van het Kindercorso op zaterdag 21 september weer tientallen kinderen welkom te heten.

Het Kindercorso maakt dit jaar voor de 19e keer deel uit van de prachtige stoet van grote wagens en jeugdwagens. Het Kindercorso is bedoeld voor basisschoolleerlingen. Ze mogen – al of niet met hulp van ouders, opa, oma of tante - zelf hun creaties bedenken. Kinderen kunnen meedoen met alles wat rijdt, zoals een fiets, step, poppenwagen of skelter.

Het is ook mogelijk met een groepje mee te doen. Bijvoorbeeld met kinderen uit de straat, sportclub, school of familie. Samen maken ze dan een creatie op een klein onderstel.

Om thuis al dingetjes voor te bereiden zijn er ophaaldagen voor piepschuim, zaden en lijm. De ophaaldagen zijn tussen 10.00 en 12.00 uur bij de Kindercorso-plakhal aan de Papesteeg in Tiel, tegenover de Goudenregenstraat. De eerste ophaaldag is 29 juni. Daarna zijn er ophaaldagen op 6 juli, 31 augustus, 7 en 14 september. De plakdag is op woensdag 18 september van 9.00 tot 17.00 uur in de Kindercorso-plakhal. Daar kun je je creatie met allerlei soorten groenten en fruit afwerken. Deelnemen kost 5 euro per persoon. Daar staat tegenover: heel veel gratis producten, veel plezier en een corso T-shirt.

TIEL TOONT Het Kindercorso is ook met een stand aanwezig bij Tiel Toont op zondag 7 juli. Kinderen kunnen daar onder begeleiding van vrijwilligers een eigen corsowerkje maken en zo alvast kennismaken met het Kindercorso.

Info en aanmelden: kindercorso@fruitcorso.nl, www.fruitcorso.nl/kindercorso